Szórakozás

Koós János: Életem szerelmét köszönhetem a Táncdalfesztiválnak

Koós János az első, 1966-ban megrendezett Táncdalfesztivál döntőse volt és, bár egy ország ismerte meg emiatt, mégis inkább élete szerelméért, Dékány Saroltáért hálás a könnyűzenei versenynek.

Koós János: Mégis kit hívjanak idősek napi koncertre, ha nem engem?
A 80 éves Koós János elmesélte, hogyan uszított Kádár ellen, jóban volt-e a beatzenészekkel, és hogy miért nem betegeskedik sohasem. Interjú.

Koós az egyik próbán látta meg Dékányt, akit aztán öt évvel később, 1971-ben el is vett feleségül.

Emlékszem egy próbán láttam meg először Saroltát, akit akkoriban a világ legszebb lábú nőjeként emlegettek, és tanúsíthatom, hogy ez még most is így van. Bár én inkább az arcába és a személyiségébe szerettem bele, és életem végéig hálás leszek a sorsnak és a Táncdalfesztiválnak, hogy megismerhettem ezt a fantasztikus nőt, aki két gyönyörű gyermekkel ajándékozott meg. Velük és a tündéri unokámmal nagyon boldog életem van

– mesélte a Blikknek adott interjújában Koós, aki azt is hozzátette, hogy furcsa érzés fogja el, ha visszagondol a versenyre.

Furcsa érzés ez, hiszen azok az énekesek, zenészek, akikkel akkoriban egy öltözőben készültünk a döntőre, sokan közülük már nem élnek. Többek közt Aradszky Laci, Harangozó Teri vagy Szécsi Pali mind ott ültek velem együtt a döntőkön. Együtt készültünk a színpadra, vicceket meséltünk közben, és őszintén örültünk egymás sikerének

-mesélte az énekes.

(Kiemelt kép: Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik