Szórakozás

Kossuth-díjat Mónikának!

Október 20-án ünnepli 50. születésnapját Erdélyi Mónika, vagy ismertebb nevén szimplán csak Mónika. A hazai kibeszélő show anyját méltatlanul mellőzik az utóbbi években, ezért most felelevenítjük pályafutásának legszebb pillanatait, ugyanitt követeljük, hogy jutalmazzák végre Kossuth-díjjal példátlan munkásságáért!

Történelmi pillanat: 2001. május 9-e, az RTL Klub leadja a Mónika-show első adását. A magyar nép szörnyen rossz mentális állapotban van, nincs vitakultúránk, nincsenek eszközeink a problémák kezelésére. Mónika megmentőként érkezik közénk: végre egy nő, aki ért az emberek, a nép nyelvén, aki megzabolázza az elszabadult indulatokat, aki mélyen empatikus jelenlétével segít megoldani a lehetetlen konfliktusokat.

Erdélyi Mónika hitelelemzőként dolgozott, mielőtt tévés karrierjében kiteljesedhetett volna. A televíziózást Lőrincz Gabriella tanfolyamán sajátította el, majd a TV2-höz kerülve hírszerkesztőként dolgozott egy rövid ideig. Innen az RTL Klubhoz vették át, és rögtön saját műsort is kapott, melyet 2010-ig vezetett töretlen sikerrel. Mónika soha nem látott magasságokba emeli a magyar televíziózást: se előtte, se utána nincs senki, aki ekkora nézettséget produkálna. Vajon miért?

A válasz egyszerű: mert szeretünk másokon röhögni.

Nincs is annál jobb, mint könnyezve vonyítani az X-Faktor előselejtezőjén tétován nyekergő nyugdíjason, az ijedtében nyolcadik emeletről triplaszaltózó kiskutyán vagy a labilis kapcsolatban élő házaspáron, akik néhány ezer forintért eladták az életüket és “titkaikat” az RTL Klubnak. Nem tudjuk kellőképp meghálálni Mónikának azt a sok jót, amit értünk tett. A Mónika-show évtizedekre elegendő röhögnivalót szolgáltatott ugyanis az egész országnak, megmentette a kifulladni készülő házibulikat, hiszen egy jó, adásból kimaradt Mónika-jelenettel mindig fel lehet pörgetni az estét!

Megmentett továbbá rengeteg tönkremenni készülő csodás házasságot azzal, hogy példát statuált: más még rosszabbul csinálja. Lehet, hogy Anita és Béla minden napot végigüvöltöznek, de egy jó Mónika-show után megállapítják, hogy hol vannak ők ehhez képest? Hisz verekedni sem szoktak, ugyan, semmi ok a válásra.

Mónika mégis mély átéléssel, szeretettel, jóindulattal és megértéssel fordul az emberek felé. Viselkedéséből árad az empátia, jobb személyiséget nem is találhattak volna erre a szerepre. Ebben a megértő, elfogadó légkörben a műsor vendégei is sokkal jobban rálátnak a helyzetre, ezáltal megértik magukat, és megoldást találhatnak problémáikra. Ezt az emberséges stílust még Csernus dokinak sem mindig sikerül hoznia, így igazi egyedi kincs tulajdonában van Mónika, hogy mindig és minden pillanatban képes kitárni aranyszívét a vendégek és nézők előtt.

Sokan támadták a műsort, azzal gyanúsították, hogy fizetett statisztákat alkalmaznak, és a történetek kitaláltak. Így volt vagy sem, Mónika érdemein ez mit sem ront. Ő akkor is helyt állt, és levonta a buddhista bölcshöz méltó tanulságokat a műsor végén:

Az életben néha nem minden úgy alakul, ahogy szeretnénk.

Mónikának egyébként van cukrászvégzettsége is, emiatt a Chili TV-n megkapta a beszédes Cukrászok nevű műsort. Igaz, a nézők szóvá tették, hogy többször gyűrűt viselve túr a masszákban és úgy nyaldossa az ujjait.

A nézőknek elmegy a kedve a sütéstől Erdélyi Mónika viselkedése miatt
A műsorvezető mindenbe belenyúl és a kezét nyalogatja.

A műsorvezető a Youtube-on is jelen van, a legutóbbi feltöltéseit elnézve pedig nemrég egy kamionnyi slime-ot rendelhetett a netről.

Forrás: Youtube/Erdélyi Mónika

Végezetül összegyűjtöttük azokat a pillanatokat, amelyekben a leginkább megmutatkozott Mónika rátermettsége, és igazán példát mutatott nekünk, nézőknek, hogy hogyan kellene viselkednünk egy hasonló szituációban. Ezért az alakításért minimum megérdemelné a Kossuth-díjat, szavazzuk meg neki, hadd legyen igazán boldog 50. születésnapja!

grafika: 24.hu/Besenyei Violetta

Kiemelt kép: TV2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik