Szórakozás

Iszlám államos, hamis Legót gyártanak Kínában

Feljelentést tett a rendőrségen és hazája iszlám tanácsánál egy malajziai anya, miután az Iszlám Állam terroristáira kísértetiesen emlékeztető, hamis Lego-figurákat talált a fiánál. A gyerek a Kuala Lumpurtól északra fekvő Taiping egyik játékboltjában vette a készletet, kevesebb, mint két dollárért.

A maszkos, fekete ruhás játékfiguráknak az Iszlám Államéhoz hasonló, véres zászlóik vannak, az egyiknek a kezében láncfűrész van, a lábainál egy véres, levágott fej. A játékterroristák egy „Falcon Commandos” nevű sorozat részei, amit a gyártó 6 éves kor fölötti gyerekeknek ajánl. A szériaszám alapján a készleteket Kínában gyártják.

Mahnun Mat Isa, a 40 éves anya azt szeretné elérni, hogy ne lehessen szabadon árulni a vallási érzékenységet sértő játékokat. A kínai kereskedő weboldalának információja szerint azonban egyre szélesebb körben fogják terjeszteni a terroristás készletet, hamarosan megjelenik például Ausztráliában is.

Nem a mostani az első eset, hogy egy Lego-utánzatokat gyártó cég hasonló botrányt kavar. Az amerikai BrickArms még 2008-ban okozott tömeges felháborodást, amikor piacra dobott egy „Usama bin Laden” fantázianevű, maszkos, AK-47 gépfegyverrel és gránátövvel felfegyverzett figurát. Korábban ugyanez a cég gyártott náci tiszteket és rohamosztagosokat ábrázoló minifigurákat is.

(9news.com.au)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik