Szórakozás

Demcsák Zsuzsa a nézőktől sem köszön el

Demcsák 12 év után távozott a TV2-től, és 9 év után a Mokkától. Az okokról Facebookon is írt, egyszerűen a családját választotta, és a vállalkozásukban fog dolgozni. A hír után A Reggeli Show-ban Sebestyén Balázsék elérték a műsorvezetőt, és megkérdezték a részletekről.

Elsősorban arról, hogy miért ilyen hirtelen. Elvégre azonnali hatállyal távozik a csatornától.

Nem gyorsan történt ez. Azért ezt már két éve érleltem magamban. Egyre nehezebb volt felkelni, egyre nyűgösebben tettem mindezt, egyre nehezebb volt összeegyeztetni azt a munkát, amit elkezdtem hónapokkal ezelőtt.

Aztán ilyenkor mindig felmerül, hogy most pontosan hogy is történt a felmondás. Kirúgásról van-e szó, vagy Demcsák tényleg csak besokallt a hajnali keléstől.

Nem volt közös megegyezés. Nincsen semmi susmus a háttérben. Az azonnali hatállyal az nem igaz, én egyszerűen csak beadtam a felmondásomat, amit elfogadtak.

Rákóczi Feri rögtön meg is jegyezte, hogy furcsa, hogy egy pillanat alatt elfogadják a felmondást, de Demcsák azt mondta így történt, úgyhogy már nem megy be többet dolgozni. A nézőktől sem köszön el. A műsorvezető ezt azzal magyarázta, hogy kategorikusan kijelentette, hogy nincsen visszaút, úgyhogy azonnal elfogadták a felmondását.

Fotó: TV2

A másik kérdés, amit Sebestyénék fejtegettek, hogy milyen kapcsolatban volt Demcsák a kollégáival. A régi csapat rég távozott, ráadásul Szebeni sem ül a Mokkában. Demcsák Zsuzsa viszont elmondta, hogy kedvelte Szebeni Istvánt.

Egyébként a Szebenit nagyon szerettem, tök jó volt vele együtt dolgozni.

– mondjuk Sebestyén kiegészítette azzal, hogy sok vizet nem zavart.

Demcsák azt is tagadta, hogy a gyakori műsorvezető-váltásnak köze lett volna a felmondásához. Illetve azt is kizárta, hogy egy másik ajánlat miatt állt volna fel. Nem tapogatózott, és örül, hogy vége a koránkeléseknek.

TV2

Demcsák korábban a Velvetnek mondta el, hogy a Mokkában még lehetett szabadon kérdezni a TV2-nél, ezt újra megerősítette, és Sebestyén rákérdezett, hogy mennyire szólt bele a napi témákba.

Nagyon sokáig beleszóltam, nagyon sokáig benne éltünk, nagyon sokáig volt szerkesztőségi értekezlet, együtt gondolkoztunk, én is felhívtam olyan embereket, vendégeket, politikusokat, közéleti személyeket, akikről lehetett tudni, hogy kell egy kicsit a májukat hizlalni azzal, hogy mondjuk nem egy szerkesztőasszisztens hívja fel őket, hanem a műsorvezető…

– hozzátette, hogy hírérzékenynek tartja magát, a politikától a bulvárig elolvas mindent, és sokáig volt lehetősége a témák előkészítésére.

Végül rákérdeztek a Reggeli Show-ban, hogy Demcsák mit értett az alatt, hogy jókor hozta meg a döntést. Erre úgy reagált, hogy nagy dolog, ha az ember szabad akaratából dönthet a felmondásáról, és nem kirúgják vagy a csatornája szűnik meg.

Vadon Jani mondjuk megjegyezte, hogy nem irigyelték Demcsákot, aztán Sebestyén feltette az egymillió dolláros kérdést, hogy szerepet játszott-e a döntésében az, amilyen irányt vett a TV2.

A Mokka azért egy kis sziget volt az egész TV2-n belül. Azért is hangsúlyozom ki, hogy lehetett szabadon kérdezni. Egyáltalán nem volt az én kezem például megkötve, és ez nagyon fontos volt. Az, hogy más cikkek mit írnak, meg hogy a TV2 műsoraival kapcsolatban milyen kommentek, híradások, vélemények, cikkek jelentek meg, az a Mokka életét nem befolyásolta.

A Tényekről viszont nem beszélt, Demcsák leszögezte, hogy ezt ne is várják tőle, hogy véleményezze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik