Szórakozás

Sebestyén Balázs: Nem gondolom, hogy emiatt kirúgnának

Ahogyan megírtuk, Sebestyén Balázs és kollégái is állást foglaltak a CEU ügyében a Rádió1 reggeli műsorában.

A műsorvezető elmondta: “egyetemeket, iskolákat sóval beszántani nagyon rossz kort idéz”, majd hozzátette, hogy “sosem volt jó világ, amikor az állam mondta meg, hogy mit taníts és mit tanulj”.

Az Andy Vajna által vezetett Rádió1 műsorvezetője nem tart attól, hogy állás nélkül maradhat a véleményének hangoztatása miatt.

“Ez a műsor mindig is ilyen volt, azt mondjuk el, amit gondolunk. A Rádió 1 biztosítja nekünk az alkotói szabadságot, így nem gondolom, hogy emiatt kirúgnának! Nem szabad, hogy működjön az öncenzúra, a „ne mondd, nehogy baj legyen” effektus. Ha elkezdenek bennünket cenzúrázni, akkor ez a műsor meghalt”

– mondta a Borsnak Sebestyén Balázs, aki korábban is hangoztatta, csakis úgy hajlandó műsort készíteni a Vajna-rádiónál, ha nem szólnak bele a műsor készítésébe, és nem kell lakatot tennie a szájára.

A parlament kedden délután megszavazta a CEU ellehetetlenítését. A törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslatát, amellyel a törvénytervezetet szigorították, a parlament 123 igen, 38 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta. A zárószavazáson 123-an szavaztak igennel, 38-an nemmel, tartózkodás nem volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik