Szórakozás

Kiderült, mennyit fizet Kanye West Presseréknek

Állítólag Presser Gábor két és fél millió dollárt, azaz körülbelül 720 millió forintot követelt Kanye Westtől, amiért az amerikai rapper egy 85 másodperces részletet használt fel a Gyöngyhajú lányból még 2013-ban, a New Slaves című dalában. Ehhez képest a végső összeg ennek csupán a töredéke lesz – véli tudni a Blikk.

Presser Gábor a zárt megállapodásra hivatkozva nem nyilatkozhatott az ügyben, de a bulvárlap informátora úgy tudja, West végül – első, 10 ezer dolláros, vagyis 2,9 millió forintos ajánlata után – 100 ezer dollárt, tehát 29 millió forintot fizethet. Viszont ezt az összeget nemcsak Presser kapja, hanem a kiadó is, a felvétel jogtulajdonosa ugyanis a Hungaroton Records.

Fotó: Europress

Az összeg fele tehát a jogtulajdonoshoz kerül, a másik fele pedig további két részre oszlik, és ennek is az egyik fele, 7,2 millió forint kerül a két dalszerzőhöz – Presserhez és Adamis Annához  –, a másik fele pedig újabb hét részre oszlik az előadók között.

Ez a számítás fedi a realitást. Magam sem gondoltam, hogy ennél több lehet benne, hiszen károkozás nem történt, nem változtattak a számon. Pici minket nem tájékoztatott arról, hogy kevésnek érezte ­Kanye West ajánlatát, de erre nem is volt szükség. Megnyugvással vettem tudomásul, hogy végül az ügy lezárult

– mondta el a lapnak Kóbor János, aki örül annak, hogy külföldön is felismerték a 48 éve született sláger értékét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik