Szórakozás

Stephen Hawking új hangot keres – sorban állnak a sztárok a meghallgatáson

Stephen Hawking, a világ egyik legzseniálisabb, de kétségtelenül legnépszerűbb fizikusa új hangot keres. Az amiotrófiás laterálszklerózisban szenvedő tudós a hetvenes évek végén veszítette el beszédképességét, azóta egy számítógépes beszédszintetizátorral kommunikál, a hangja pedig olyan, mint, egy korabeli sci-fiből szabadult roboté.

A technológia fejlődésével többször felmerült, hogy Hawking kaphatna sokkal emberibb, modernebb hangot is, ám mindig visszautasította, mert megszokta, sőt, megszerette a droidhangot, ami már a védjegyévé vált.

Lehet, hogy most mégis eljött az ideje a váltásnak? Hawking meghallgatást tartott, hogy megtalálja az új hangját, és a munkára rengetegen jelentkeztek. Elsőrangú színészek, mint  Liam Neeson, Rebel Wilson, Anna Kendrick, vagy Eddie Redmayne, aki Hawkingot alakította a fizikusról szóló, a 2014-es, A mindenség elmélete című filmben. De feltűnik a jelentkezők között a káromkodó sztárszakács Gordon Ramsay, a komikus Stephen Fry, sőt, maga Bill Gates is.

A videó a Comic Relief nevű jótékonysági szervezet Red Nose Day nevű adománygyűjtő napjának promóciójára készült. Bárki is találta ki, legalább akkora mestere a szórakoztatásnak, mint Stephen Hawking a fizikának.

A Comic Relief a Nagy Britanniában március 24-én tartott Red Nose Day óta 73 millió fontot (közel 25 milliárd forintot gyűjtött össze). A szervezet mindenféle preferencia nélkül segít hátrányos helyzetbe került embereket Nagy Britanniában, és Afrika egyes részein.

(via Rolling Stone, Mashable)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik