Szórakozás

Negyedórás show-val robbantotta fel a VMA-t Beyoncé

Beyoncé 2016-os Video Music Awards-os jelenlétével ma már foglalkoztunk egyszer - akkor azt mutattuk meg, miben ment ő, illetve 4,5 éves kislánya az estre. Nem szabad azonban elfeledkeznünk az énekesnő produkciójáról sem: a kicsivel több mint negyedórás minikoncertbe ugyanis több energia fért, mint Rihanna egyórás, Szigeten előadott szereplésébe.

A vasárnapi VMA-n több produkció is helyet kapott (elég csak Britney Spears visszatérésére gondolni), de a külföldi lapok szerint az estét egyértelműen Beyoncé vitte el. A 34 éves énekesnő ruhakollekciót is ihletett, Lemonade című albumáról adta elő a Pray You Catch Me-t, a Hold Upot, a Sorry-t, a Don’t Hurt Yourselfet, illetve a Formationt.

Nem mellesleg Beyoncé és az album összesen nyolc díjat kapott vasárnap este.

Nemcsak a Lemonade, de a fellépés és a színes bőrű nőkről szólt: például Serena Williams vezette fel (aki egyébként az albumon is helyet kapott), a Formation szám végén pedig a táncosok a színpadra hulltak és testükkel a Vénusz-szimbólumot formázták, ami a Beyoncé által fontosnak tartott nőiességet jelenti.

A fekete életek is számítanak

Nemcsak a show-val, de már a vörös szőnyeges vonulásával is üzent Beyoncé, ugyanis a Black Lives Matter mozgalom tagjai, Sybrina Fulton, Gwen Carr, Lesley McSpadden és Wanda Johnson követte őt. Nem ismerősek a nevek? Ők Trayvon Martin, Eric Garner, Michael Brown és Oscar Grant szülei – utóbbiakban közös, hogy mindannyian színes bőrűek és rendőri túlkapások áldozatai voltak a közelmúltban. Pray You Catch Me száma egyébként Martin előtti tisztelgés volt. Beyoncé nemcsak jelképesen, de fizikailag is kifejezi az együttérzését a mozgalommal: férjével, Jay-Z-vel többször utaltak már nagy összegű adományt a szervezetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik