Szórakozás

A magyar álompárra is az „orbáni átok” hathatott, utólag

Habony Árpád törheti a fejét.

Sarka Kata Cegléden született, ott is végezte a középiskolát. 18 évesen a fővárosba költözött. Modell és főiskolás lett, majd 2007-ben Budapest legszebb lánya. Megismerkedett Hajdú Péterrel, akihez később feleségül ment.

Kezdetben ő volt a műsorvezető felesége, de mára Sarka Kata önálló entitás lett a celebek világában, saját karriert épített. Sokak szerint talán ez is zavarhatta a férjét. A most a sajtó megértését kérő házaspár korábban szívesen osztotta meg luxusélete legapróbb részleteit is.

Azt is, hogy Hajdú Péter dolgozószobájában a falon ott lóg Orbán Viktor esküvői gratuláló levele. Most ezt felidézve, óhatatlanul ide kellene idézni azok listáját, akiken fogott az „orbáni átok”, de a névsor hosszú lenne, így talán elég arra emlékeztetni, mi történt a FIFA volt elnökével, miután a magyar kormányfő gratulált újraválasztásához.

Árpi angyalai

Éppen két hete írta a 168 Óra, hogy Sarka Kata (Rogán Cecíliával és Vajna Tímeával) egy Habony-kísérlet szereplője. Akkor a miniszter felesége azt mondta üzlettársáról, hogy vele ellentétben Sarka Kata egy klasszikus bulvárszemélyiség.

Azt mindketten cáfolták, hogy a bulvár és politika között kapcsolat lenne, bár azt Sarka Kata elismerte, hogy ezzel lehet szavazatot, népszerűséget szerezni. A luxusról is beszélt. Azt mondta, azért nem titkolják, mert nincs semmi titkolnivalójuk.

A bulvár pedig az életünk, ebből keressük a pénzünket. Azt, hogy megjelent, milyen körülmények között élünk, abszolút nem bánom.

Sarka Kata büszke volt arra, amit férjével közösen elért, és bár a luxus sokak szerint taszítja az embereket, Habony Árpád – a 168 Óra forrásai szerint – úgy tartja:

cicikkel, nőkkel, kutyákkal és gyerekkel bármit el lehet adni.

A hetilap összeállításában „Árpi angyalainak” titulálta Sarka Katát, Rogán Cecíliát és Vajna Tímeát, mondván mindhárom nőről ömlenek az információk a bulvárlapokból, a közösségi oldalakról. Ismertségük nő, ami újabb bulvárhíreket generál.

A politika tudatos elbulvárosítása

Hann Endre, a Medián ügyvezető igazgatója azt mondta, a politika elbulvárosítása teljesen tudatos lehet. Hozzá hasonlóan Balogh Lídia társadalomkutató is úgy vélte, kockázatos a kormányzat részéről a befolyásos emberek feleségeinek médiafuttatása. Ez hozhat szavazókat, de szokatlan lehet a keresztény-konzervatív értékeket valló saját tábornak. A házaspár mostani kálváriája is.

Csaknem éppen egy éve, a Heti Válasz már cikkezett arról, hogy konzervatív nézőpontból bizony vállalhatatlan az az „üzletszerű bájolgás”, ami Andy Vajna feleségére és a vele gyakran egy képen szereplő Sarka Katára jellemző.

Akkor a hetilap bár nem akart tanácsot adni Rogán Antalnak, nem kérte, hogy mentse ki Cecíliát „ebből a bagázsból, de jó, ha tudja: konzervatív nézőpontból ez az elüzletiesedett celebéletmód vállalhatatlan, megtestesíti mindazt, amivel szemben egy értékelvű pártnak érdemes politizálnia.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik