Poszt ITT

5 szóvicc a Hajdú-Sarka szakítás és a viharos időjárás kapcsolatáról, egyenként elmagyarázva, hogy mi bennük a humor forrása

Kerner Zsolt
Kerner Zsolt

¯\_(ツ)_/¯. 2016. 07. 28. 11:11

Viharos szakítás volt Sarka és Hajdú között.

Azért viharos, mert miközben elterjedt a szakítás híre, megérkezett a vihar is.

Lóg az eső sarka.

Lóg az eső lába, szokták mondani (szólásmondás), de mivel a sarok a láb egy része, a humorforrás ebben az esetben a két szó felcserélhetősége, és az emberi anatómia nómenklatúrájának tréfája Sarka Kata vezetéknevével.

Riasztást adtak ki Hajdú megyére.

Ha vihar közeledik, a Meteorológiai Szolgálat riasztással figyelmezteti a vihar útjában élőket az időjárás várható viszontagságaira. Ebben az esetben a humor forrása a Hajdú Péter vezetékneve, és Hajdú-Bihar megye neve közötti hasonlóság, ha lehagyjuk a Bihart.

Kata-sztrófális vihar közeledik.

Sarka Kata keresztneve Kata, amely megegyezik a puszító viharok okozta úgynevezett katasztrófák első két szótagával.

Viharsarka.

A Viharsarok egy magyar tájegység neve, amit Féja Géza 1937-ben megjelent azonos című könyve terjesztett el Békés, Csanád és Csongrád vármegyék egy részére vonatkozóan. Az utolsó két szótag majdnem megegyezik Sarka Kata vezetéknevével.

+1

Hajduk Split.

Azért plusz egy, mert ennek nincs köze a viharhoz, és enélkül is megvan a címben ígért öt szóvicc. A humorforrás ebben az esetben az, hogy Dalmácia egyik híres fodballcsapatát Hajduk Splitnek hívják, amelynek első fele megfelel a Hajdú-házaspár többesszámú írásmódjának, a második fele pedig angolszász nyelvterületen szétválást, szakítást jelent.

És még egy eszembe jutott:

Hajdú-Vihar megye.

Erről korábban már volt szó.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.