Szórakozás

Rokkantkártyával bukott le Németh Kristóf

Fotósorozatot közölt a Blikk Németh Kristófról, ahogyan fekete terepjárójával mozgáskorlátozott személynek járó parkolási igazolvánnyal parkol a belvárosban, pedig úgy tűnt, minden nehézség nélkül el tudott sétálni a járműtől az Operába a Billy Elliot próbájára. A kis kék rokkantkártyával nemhogy az egyébként borsos árú parkolást ússza meg, amely ezen a környéken 440 forint óránként, de igazából szinte bárhol, akár rokkanthelyen is megállhat, így nem kell percekig vagy akár órákig parkolóhelyet keresnie.

A lap figyelmét egy közelben dolgozó férfi hívta fel Kristóf parkolási szokásaira, akit felháborított, hogy a Játékszín egykori igazgatója rendszeresen mozgáskorlátozott igazolvánnyal spórol. Németh Kristóf nem tagadta, hogy van rokkantkártya az autójában, azt azonban igen, hogy egyedül is használja azt. Pontosabban nem emlékezett a konkrét esetre.

“Nem szeretnék valótlanságot állítani, de egyszerűen nem emlékszem erre az esetre. Egyetlen dolgot azonban bizton állíthatok: ha nincs velem édesanyám, akkor nem használom a rokkantkártyáját. Arról nem is beszélve, hogy mivel nem rokkanthelyen parkoltam, így nem is értem, mi a probléma. Elképzelhető, hogy mivel a párom, Judit nem volt Budapesten, így édesanyám vigyázott Lócira, de tényleg nincs előttem… Azért is furcsa a helyzet, mert a Jókai tér környékén bérelt helyem van egy parkolóházban, hiszen a munkám ­miatt sokszor járok ott. Egyetlen dolgot azért hozzáfűznék, ha valaki meglát egy ilyen helyzetben, jöjjön oda hozzám, és kérdezze meg, mi történik”

– magyarázta Németh Kristóf, aki komoly büntetésre is számíthat ha, jogtalanul használja a mozgáskorlátozott személynek járó parkolási igazolványt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik