Szórakozás

Jamaika, a világsztárok búvóhelye

Jamaika káprázatosan gyönyörű hely, ezen a Karib-tengeri szigeten mindenki mosolyog, jókedvű, szól a reggae zene, finomak a koktélok, és smaragdzöld a tenger. Nem csoda, hogy a világsztárok is imádják, hiszen az utánozhatatlan környezet mellett fontos érv az is, hogy csak néhány órás repülőútra van az Egyesült Államoktól, sokkal olcsóbb mint a környékbeli nyaralóhelyek, és ráadásul sokkal zavartalanabbul pihenhetnek mint máshol. Jamaikán nem túl nagy a sztárkultusz, a helyiek nem állnak sorba aláírásért, ha meglátnak egy hírességet – meglehet, hogy sokan fel sem ismerik az illetőt, csak utólag derül ki, hogy ott járt, amikor a közösségi oldalain fotókat tesz közzé az útjáról és lehozza a sajtó.

Fotó: Instagram
Fotó: Instagram

Rihanna évek óta visszajáró vendég, Chris Brown társaságában is múlattak ott időt. Rendszeresen nyaral a sziget ámulatba ejtő partjainál Serena Williams, Jay-Z, Beyonce, Paul McCartney, Eddie Murphy és Jude Law is. Tavaly az Egyesült Államok elnöke, Barack Obama töltött több napot Jamaikán, a fővárosban egy helyi kísérővel megnézte többek között a Bob Marley múzeumot és megkóstolta a helyi specialitást, a jerk csirkét is.

Fotó: Visit Jamaica
Fotó: Visit Jamaica

Olyan világsztárok is akadnak, akik annyira szerelembe estek a szigettel, hogy saját villát építtettek rajta. A Rolling Stones frontemberének, Mick Jagger-nek például egy hatalmas birtoka van Ocho Rios város közelében, de Keith Richards is itt talált otthonra. Gwen Stefani pedig saját zenei stúdiót állíttatott fel a Karib tenger gyöngyszemén.

A hírességek kedvelt úticélja James Bond figurájának megalkotója, Ian Fleming egykori villája (a cikk borítófotóján), amely jelenleg exkluzív szállodaként üzemel. A varázslatos szépségű birtokon Kate Moss, Harrison Ford, Scarlett Johansson és Naomi Campbell is megszállt már, de a Golden Eye Hotel azok előtt az átlagemberek előtt is nyitva áll, akik hajlandóak mélyen a zsebükbe nyúlni.

Három szálloda azoknak, akik a hírességek útját követve meg szeretnék tapasztalni az egyedülálló jamaikai életérzést:

Fotó: Koczka Máté
Fotó: Koczka Máté

Vibráló élmény
Montego Bay Jamaika legnépszerűbb üdülőrésze, a sziget legvibrálóbb városa, ahol egész nap buli van, szól a zene és mindenki remekül szórakozik. Sok ifjú turistának ez a karibi utazás kiindulópontja, ám a város központjától egy kicsit távolabb idilli fehér strandok és vibráló trópusi környezet is várja az utazókat. Egy ilyen helyen fekszik a Royalton White Sands szállodakomplexum, amely saját fehérhomokos tengerpartján és kis mesterséges szigetén túl medencékkel, színvonalas wellnessrészleggel, gyerekprogramokkal, csúszdaparkkal, és több étteremmel szolgál, melyek a nemzetközi és a karibi konyha legjavát kínálják.

Fotó: The Cliff
Fotó: The Cliff

Stílusus luxus
Jamaika nyugati partjának népszerű üdülőközpontja, Negril egyedülálló partszakaszán található a The Cliff nevű új hotel, amely stílusos luxust kínál a vendégeknek. A mesés trópusi környezet, tágas terek, finom ételek és gyönyörű partszakaszok szerelmeseinek a sziget legszebb naplementéjét kínálják. Fontos megjegyezni, hogy a szálloda séfje a néhány éve elhunyt világhírű jamaikai szakács, Norma Shirley fia, aki számára fontos, hogy édesanyja gasztronómiai örökségét tovább éltesse.

Fotó: Couples
Fotó: Couples

Paradicsomi élmény pároknak
Az Ocho Rios városban található Couples Resorts olyan, mint a földi paradicsom! A csak párokat fogadó luxus színvonalú komplexum egy több hektáros pálmafákkal körbezárt trópusi álomhotel, amely saját homokos partszakasszal, medencékkel, sportolási lehetőségekkel, relaxációs lehetőségekkel, valamint saját éttermekkel és bárokkal rendelkezik, amelyekben korlátlan étel- és italfogyasztás várja a vendégeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik