Szórakozás

Sebestyén Balázs: Már nem lehet olyan szabadon rádiózni

Az NMHH 6 hónap alatt ötször indított vizsgálatot a Morning Show ellen, aminek a vége Sebestyén Balázs szerint várhatóan minden esetben büntetés lesz – korábban is számos bírságot kaptak már a médiahatóságtól. Előfordult, hogy a Class FM reggeli műsorában megerőszakolt lányon poénkodtak és más témák is kiverték a biztosítékot a hallgatóknál. Balázst mások mellett erről is kérdezte az index.hu.

“Az ingerküszöb nagyon alacsonyra került, az emberekben annyi a frusztráció, hogy már nem lehet olyan szabadon rádiózni, mint pár éve. Azt vettem észre, hogy mi lettünk a szelep, rajtunk lehet fröcsögni, a gőzt kiengedni. Az emberek kényelmetlenül érzik magukat a bőrükben, és egyszerűen ezt valahol le kell vezetni – ha bedobsz egy olyan témát, ami erre alkalmas, akkor be is következik. Ami négy-öt évvel ezelőtt simán belefért, aminél a hallgató vette a lapot és röhögött, na az most már nincs meg. Egy picike szikra elég, és ugranak mindenre. Az is jelzi az ország mentális állapotát, hogy a rádiós műsorkészítőknek nagyon végig kell gondolniuk, mi az, ami kimegy, mi az, amit nem szednek szét azonnal”

– mondta Sebestyén Balázs, aki úgy véli, sokat változtak a magyarok.

“Az emberek érzékenyebbek, robbannak, hőbörögnek, nyilván ez nem a műsorkészítő hibája, hanem egy ország kórképe. Mondasz valamit, mire észbe kapsz, jönnek a nőegyletek. Ez a rettenetes érzékenység szerintem nem valós, és nem is annak az orgánumnak szól elsősorban, aki közli, hanem egyfajta belső inger, amit le akar vezetni valakin. Elkeseredett, frusztrált, reményvesztett ember lett a magyar, és ez nagyon szomorú.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik