Szórakozás

Vujity Tvrtko saját zsebből finanszírozta 3 milliós dokumentumfilmjét

Miután a TV2 megvált a riportertől, Vujity Tvrtko készített egy filmet Trianonról, amit hamarosan a Duna Tv tűz képernyőjére. Az állítólag megdöbbentő felfedezésekre bukkanó Tvrtko azonban fontosnak tartotta elmondani, hogy őt semmilyen politikai nézet nem befolyásolja, ahogyan riportfilmjét sem közpénzből finanszírozta.

Már kaptam olyan levelet, hogy mélyen csalódtak bennem, hogy én is beálltam a sorba, és kormánypárti lettem, illetve azt is megkaptam, hogy ‘van az a pénz’. Ezért tartom fontosnak elmondani, hogy a filmet saját zsebből forgattam, a finanszírozását a családom állta, az utolsó fillérig mi fizettük ki

– szögezte le az Indexnek az újságíró.

Az is kiderült, hogy milyen mélyen nyúlt a zsebébe ahhoz, hogy elkészülhessen a film, amelyekből további két részt tervez forgatni.

Puritán, de kényelmes életet élek, és megteremtettem magamnak azt az anyagi biztonságot, hogy ha egy Trianon-filmet akarok forgatni, akkor megtehetem. Soha nem kaptam közpénzt, nem finanszíroztak közpénzből. Őszintén mondom, nem tudom pontosan, hogy mennyit költöttem a filmre. Nem tettem el a számlákat, nem vezettem tételes költségelszámolást. Repülőjeggyel, szállással, kamerabérléssel, utómunkával, jogdíjakkal együtt úgy hárommillió forint körül lehet a végösszeg. De meg kell jegyeznem, hogy sok barátom ingyen segített a munkálatokban.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik