Szórakozás

Vujity Tvrtko a közmédiához igazol

Vujity Tvrtko február végén távozott a TV2-től, ahol állítása szerint szakmai kudarcot vallott Berki Krisztiánnal készült riportja miatt.

Az utóbbi hetekben ellentmondásos hírek sora érkezett jövőjével kapcsolatban: RTL Klub-os reggeli műsortól a bosnyák tévén keresztül egészen a világ másik végébe, Ausztráliába költözésig minden szóba került. Ehhez képest váratlan helyen készül felbukkanni: a Blikk szerint a közmédiához igazol.

A lap úgy tudja, Tvrtko a Duna Tv-ben tér vissza a képernyőre, ráadásul főműsoridős sávban. A cikk írója szerint a riporter ráadásul nemcsak mint főműsoridős műsorvezető, hanem mint egy saját műsor készítője, kvázi arca térne vissza.

Egyelőre Tvrtko és az MTVA sem erősítette meg az értesülést, de ha igazak a hírek, a tévés nem először dolgozna ott. 1991-től öt éven át a közmédiának tudósított a többek között délszláv háborúról, mi több, élete eddigi legnagyobb szakmai elismerését, a Pulizter-emlékdíjat is a Magyar Televízió munkatársaként kapta. Ennek a csatornának köszönheti az amerikai ösztöndíját is, így biztos sok jó emlék köti a közszolgálati tévéhez.

Tvrtko korábban azt nyilatkozta, hogy TV2-től való menesztése után számos ajánlatot kapott különböző tévétársaságoktól, azonban nem tudott dönteni közülük a “politikai bélyegek” miatt. Elmondta:

“Ebben a pillanatban akár mondhatom azt is, hogy bajban vagyok, mert hogy nem egy ajánlatom van, hanem több. És mindegyik ajánlaton rajta van egy bélyeg. (…) Baromira zavar az, hogy bármikor meg lehet azzal bélyegezni, és ráadásul mindig politikai pártok mentén, hogy én milyen oldali vagyok, holott legszívesebben a National Geographicra csinálnék állatfilmeket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik