Szórakozás

Beteges őrület az “iPhone 6-térd”

Komoly baj lehet belőle. Testkép aktivisták aggódnak a lányok egészségéért. Még le sem csengett az egyik, máris itt a másik idétlen body challenge.

Alig telt el néhány hét azóta, hogy beszámoltunk az egyik legújabb kínai body challenge-ről, amikor is fiatal lányok úgy tesztelik a karcsúságukat, hogy egy A4-es papírlapot tartanak a derekuk elé, máris itt a következő meglehetősen veszélyes netes kihívás.

Micsoda meglepetés, az “iPhone 6 térdek” őrület úgyszintén a kínai közösségi oldalról a Weibo-ról indulta hódító útjára.

A lényeg borzasztó egyszerű: a térd akkor elég vékony, ha a két lábat összezárva egy iPhone 6-os elfedi azokat.

Úgy tűnik azonban, hogy a testkép aktivisták megelégelték a hülyébbnél hülyébb kínai body challengeket, és megszólaltak. Szerintük ezek a kihívások veszélyesek a közösségi oldalakon jelenlévő lelkileg sérülékeny fiatal nőkre.

iPhone6 térd
Fotó: The Sun.

Rivkie Baum, a SLiNK (plus-size magazin) szerkesztője először azt hitte áprilisi tréfáról van szó.

Az egészséges testet nem lehet összemérni használati tárgyakkal. Ezekből a kihívásokból csak azt tanulják meg a tinédzserek, hogy a testi megjelenés az egészség felett áll.

-nyilatkozta Baum.

A testkép aktivista másokat is arra szólított fel, hogy ítéljék el nyíltan az ilyen jellegű veszélyes megmozdulásokat, hogy a fiatal lányok megértsék, nem önmagunk méricskélése az élet értelme.

Egyre több és több aggasztó statisztika jelenik meg arról, hogy mennyi időt töltenek a fiatalok a online szociális terekben. De ha ilyen tartalmakkal találkoznak ezeken a felületeken, akkor valahogy meg kell találnunk a módját, hogy megfékezzük a terjedésüket.

A közösségi média ugyan nem az egyetlen kiváltó oka az evészavaroknak, a testkép és az alacsony önbecsülés kulcsfontosságú tényezők a táplálkozási zavarok kialakulásában, a társadalmi és a kulturális nyomás pedig meglehetősen erős ezen a területen – kommentálta a nemréiben elindult body challengeket Rebecca Field, egy angol evészavarok ellen küzdő szervezet kommunikációs vezetője.

Nekünk a nők különbözőségét kellene ünnepelnünk, azt, hogy mindenki más alkatú és testsúlyú,

ám az ilyen megmozdulások nem segítik elő ezt a folyamatot. Mindez pedig tökéletes iskolapéldája annak, hogy a közösségi média hogyan tud egészségkárosító üzeneteket közvetíteni.

(via HuffPost)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik