Szórakozás

“Jolly egy nagy dologban hibázott”

A szakértői vélemények után hétfőn a bíróság is kimondta, hogy nem Jolly a No roxa áj című dal szerzője, hanem az őt perlő Dirnberger Tímea Kamy, aki eredetileg Cigánylány néven jegyeztette be a dalt az Artisjusnál, még 2007-ben.

A bíróság kétszázezer forint nem vagyoni kártérítést és ennek kamatait ítélte meg Kamynak, valamint kétszázezer forint sérelemdíjat is. Ráadásul Jollynak saját költségén nyilvános bocsánatkérést kell megjelentetnie napilapokban és a Facebookon. A zenész ügyvédje, dr. Koncz László a 24.hu-nak elmondta: még nem döntötték el, hogy fellebbeznek-e.

“Még kiértékelés alatt áll részünkről az ítélet, nem tudjuk, hogy fellebbezünk-e, ennek az eldöntésére még legalább két hét áll rendelkezésünkre. Elöljáróban véleményem szerint már az is egy beszédes tény, hogy a Kamy által igényelt ötszázezer forint helyett a bíróság csak kétszázezer forintot ítélt meg neki Jollytól”

– mondta Jolly jogi képviselője, aki ügyfelével egyetemben nem jelent meg a tárgyaláson.

“Mindenki felkapta, hogy nem voltunk ott. Az igazság az, hogy erre nem is volt szükség, jelenlétünk nélkül is mindent megtettünk a védelemért írásban. Nem tudtunk volna több eredményt elérni, maximum az újságírók örültek volna nekünk.”

“Védekezésünk fő vonala végig a hozzáadott érték volt. Kamy dalát ugyanis néhány tízezren nézték meg az interneten, Jolly és Kis Grófo dala pedig már 22 millió letöltésnél jár, ami nem véletlen. Jolly egy nagy dologban hibázott: írásbeli helyett szóbeli hozzájárulást kért Kamytól. Ha vétkes is, nem volt szándékos a részéről”

– tette hozzá dr. Koncz László, aki bízik abban, hogy az eredeti szerző, Kamy még emlékszik a Jollyval történt korábbi megállapodására, amelynek részeként tévés szereplést és fellépéseket is kapott milliós értékben.

Jolly egyébként ma reggel már megfogalmazta az álláspontját az üggyel kapcsolatban: nem áll szándékában kártérítést fizetni, a jogdíjakból származó összeget azonban nagyvonalúan megosztaná. Pontosan 150 ezer forintról van szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik