Szórakozás

Jolly állítja, csupán 150 ezer forint jogdíjat kapott a No roxa ájból

A szakértői vélemények után a bíróság kimondta, hogy nem Jolly a No roxa áj című dal szerzője, hanem az őt perlő Dirnberger Tímea Kamy, aki eredetileg Cigánylány néven jegyeztette be a dalt az Artisjusnál, még 2007-ben. A bíróság kétszázezer forint nem vagyoni kártérítést és ennek kamatait ítélte meg Kamynak, valamint kétszázezer forint sérelemdíjat is. Ráadásul Jollynak saját költségén nyilvános bocsánatkérést kell megjelentetnie napilapokban és a Facebookon.

“Büszke vagyok rá, hogy példát mutathattam más szerzőknek. Kiálltam a saját igazamért, és megharcoltam érte” – nyilatkozta a Borsnak az énekesnő, aki ügyvédével azon dolgozik, hogy a neki kedvező ítéletet pénzre váltsák. Éppen ezért azt is szeretnék megtudni, hogy a slágernek köszönhetően mennyit keresett Jolly, és a jogdíjakból is részesülni kívánnak.

A mulatós zenésznek ellenben nem áll szándékában kártérítést fizetni, a jogdíjakból származó összeget azonban nagyvonalúan megosztaná. “Az ítélet nem jogerős, és az ügyvédemmel egyeztetve kijelentem, egyikünk sem kapott idézést a tárgyalásra. A dalból egyébként százötvenezer forint jogdíj keletkezett, az Artisjusnál van zárolt számlán. Azt természetesen hajlandó vagyok igazságosan elosztani, ez is mutatja, nem vagyok tolvaj” – mondta Jolly.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik