Szórakozás

A bíróság kimondta: nem Jolly a No roxa áj szerzője

A YouTube-on húszmillió kattintásnál is többet elért slágert, a No roxa ájt Tarcsi Zoltán, azaz Jolly évek óta saját dalaként tünteti fel; a bíróság azonban most másként döntött a szerzői jogokkal kapcsolatban.

Ugyanis valójában egy énekesnő szerezte a dalt, aki nem meglepő módon pert indított. Így hiába, hogy a mulatós nóta Jolly és Kis Grófo előadásában ért igazán a csúcsra, a dal eredetijét azonban Dirnberger Tímea Kamy jegyzi, aki 2007-ben le is védette az Artisjus-nál Cigánylány néven. Az énekesnő ugyan engedélyt adott Jollynak a zenei alap felhasználására, de a mulatós azt sajátjaként jelölte meg – írja a Blikk.

A bírósági szakértők azt állapították meg, hogy a két mű dallama, felépí­tése, zenei tempója, hangszerelése és hangneme is azonos, csak a dallam mellékszólamában vannak apró különbségek. A pert kezdeményező nő azt azért elismeri, hogy Jolly és Kis Grófo futtatta be a dalát; azonban a bíróság így is nyilvános bocsánatkérésre kötelezte a mulatós előadót, valamint arra, hogy tüntesse fel Kamyt a dal szerzőjeként. Jollynak sérelmi díjat is kell fizetnie, 200 ezer forint nem vagyoni kártérítést, és még a zenemegosztóról is el kell távolítania a hatalmas nézettségű klipet. Az ítélet ellen a zenész még fellebezhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik