Kiosztották február 29-én a Dining Guide-díjakat, magyarul megtudhattuk, melyek a legmenőbb éttermek a fővárosban – írja a Hvg.hu. Az Év Étterme a Gerbeaud-házban működő, Michelin-csillagos onyx lett, amit a Costes és a Borkonyha követnek.
A top hármat követte a Costes Downtown, majd a Boscolo Budapest szálló étterme, a Salon 87. A hatodik helyen a magyar regionális étterem, a Babel végzett, a hetedik a modern eleganciát és cári robusztus pompát ötvöző Arany Kaviár, a nyolcadik pedig a MÁK Bisztró lett. A sort a budai Émile (új versenyző a listán!) és a Várban működő Alabárdos étterem zárja.
A zsűriben benne volt a két Michelin-csillaggal büszkélkedő séf, Nicola Portinari is, ő titokban tesztelte a húsz legjobb éttermet. Többek között termelőket is díjaztak, díjat kapott Sándor Tamás, aki Bükki Sajt néven állít elő hagyományos sajtokat Mónosbélen, Balogh Nagy Erzsébet, a Keleméri Báránykák juhtnyésztője, végül pedig Szabó György bükki füvesember, a Györgytea alapítója.
Az idei Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjazottai:
Top 10 étterem:
Onyx – Szulló Szabina, Széll Tamás séfpáros (A cikk borítóképén is az Onyx belsője látható.)
Costes – Palágyi Eszter, séf
Borkonyha – Sárközi Ákos, séf
Costes Downtown – Miguel Viera, Tiago Sabarigo, séfek
Salon – Wolf András, Fekete Antonio, séfek
Babel – Lenk Zsolt, megbízott séf
Arany Kaviár – Nyíri Szása, Kanász László, séfek
MÁK – Mizsei János, séf
Émile – Kövér Gergely, séf
Alabárdos – Kiss O’shea Dániel, séf
Különdíjak:
Év Szakácsteljesítménye Díj – Széll Tamás, Onyx
Zepter-Év Innovatív Konyhája Díj: Borkonyha – Sárközi Ákos, séf
Hennessy-Év Séfje Díj: Costes – Palágyi Eszter, séf
Törley-Év Ifjú Séftehetsége Díj: ESCA – Fehér Gábor, séf
Bortársaság-Év Legígéretesebb Étterme Díj: Émile – Kövér Gergely, séf
Staropramen-Év Street Food Díj: PolaPola
Magyar Konyha Az Év Termelője Díj:
Sándor Tamás (Bükki Sajt)
Balogh Nagy Erzsébet (Keleméri Báránykák)
Szabó György (Györgytea)