Belföld

Dining Guide-lista: a fehérvári 67 a legjobb vidéki étterem

67 (67)
67 (67)

Újabb toplista készült Magyarország legjobb éttermeiről. A 20 helyszínt tartalmazó összesítés szerint az első hazai Michelin-csillag tulajdonosa, vagyis a Costes a főváros és egyben az ország legkedveltebb vendéglője. Akad azonban vidéki vendéglátó is szép számmal a legjobbak között. Az előkelő kilencedik helyen szerepel a fehérvári 67 Étterem& Bistro.

A Dining Guide idén is elkészítette a “Toplista Gasztronómia 2013” c. kiadványát, melyben többek között összesítették a legjobb hazai csúcséttermeket is. A top 20-as listára, mely az “Év Étterme 2012” szvazás eredményét tükrözi ezúttal is főként budapesti éttermek kerültek fel, idén azonban már a vidék is egyre inkább képviselteti magát a legjobbak között. A 20 legkiválóbb étterem közül 5 a főváros zajától (Székesfehérvár, Balatonszemes, Debrecen, Encs, Békéscsaba) távol található.

A Hiemer-házban működik az épület barátságos, eklektikus stílusához kiválóan igazodó 67 Étterem & Bistro, mely az ország legjobb vidéki étterme a Dining Guide listája szerint. A több évszázados falak egy különleges, modern, és mégis a hagyományokon alapuló kreatív konyhának adnak otthont.

Bár a magazin összehasonlítása vélhetően szubjektív alapokon nyugszik, sokatmondó azonban, hogy a képzeletbeli dobogó első, illetve második fokára is egy-egy Michelin-csillagos étterem – a Ráday utcai Costes, valamint a Gerbeaud-ház büszkesége, az Onyx – állhatott fel. Ráadásul a szaklap szerkesztői szerint a verseny is egyre élesebb, amit jól jelez, hogy a top 20-ba került éttermek közül a Brill 13,5 pontot kapott, korábban pedig már 12,5 ponttal “be lehetett jutni” az élbolyba.

A kedvence tehát mindenkinek más, s ez a lista is szubjektív, mindenképp üdítő ugyanakkor, hogy egyre több igazán remek étterem van szerte az országban. Korábban ugyanis – akár alig néhány évvel ezelőtt – már az is élmény számba ment, ha árérték arányban nem lehetett panasz egy-egy vendéglátóegységre. Úgy tűnik azonban, egyre inkább igény van a magasabb gasztronómiai kultúrát, s a minőségi szolgáltatást nyújtó intézményekre. Ez pedig sokat javíthat a hazai turizmus állapotán is-írja a penzcentrum.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik