Szórakozás
Budapest, 2008. december 15.
Psota Irén Kossuth-díjas színmûvész beszél, amikor együtt dedikálta Csak a halálom elõtt olvasható el, de siess! címû kötetét Müller Péter íróval, aki Mesterkurzuson címû DVD-jét látta el kézjegyével a budapesti Madách Színház Tolnay Szalonjában.
MTI Fotó: Kollányi Péter

Psota Irén végakaratában kérte, hogy anyukája mellé temessék

24.hu
24.hu

2016. 02. 27. 06:43

Életének 87. évében csütörtökön elhunyt Psota Irén. A nemzet színésze, kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész rajongott az édasanyjáért. Mindig szeretettel beszélt róla. Ha külföldön járt, mindennap hívta, megérezte, ha történt vele valami, hazatérve sietett hozzá, és mellé bújt az ágyba. Hozzá fohászkodott álmában, felnőttként is sokszor összeölelkezve elaludtak, csak így pihent meg. Egy interjúban említette: majd a végén is mellette akar pihenni. A vágya most teljesül, hiszen Psota Irént – kérésének megfelelően – az édesanyja mellé, a Farkasréti temetőben helyezik örök nyugalomra.

“Írt egy végakaratot, ebben sok fontos dolgot megfogalmazott, de a szervezést a Madách Színházra bízta. Psota Irén valóságos nemzeti kincs volt, kicsit mindenki a sajátjának érzi, és a búcsúztatásában is részt akar venni, hogy kifejezze azt a szeretetet, rajongást, amit ő egész életében élvezett”

– mondta a Borsnak Szirtes Tamás, majd arról is beszélt, hogy Psota a Madách Színház része, meghatározó színésze volt, ezért a kegyeleti szertartás szervezésén túl, valamilyen más, maradandóbb módon is tiszteleg­ni akarnak előtte, de erről csak később döntenek.

A temetés időpontjáról a Madách Színház később tájékoztatja a közvéleményt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.