Szórakozás
Budapest, 2016. január 23.
Mushu énekel az Eurovíziós Dalfesztivál - A Dal címû televíziós show-mûsor elsõ elõdöntõjében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai, Kunigunda útjai gyártóbázisán 2016. január 23-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

A Dal: A Mushu izgalmas kellékekkel turbózza fel a színpadi látványt

Koczka Máté
Koczka Máté

újságíró. 2016. 02. 13. 16:44

Korábban a témában:

Mennyire izgulsz a szombati adás miatt?

Most kivételesen ki merem mondani, hogy nagyon. Egy erős műsorral készülünk a hétvégére, nagyon várom, hogy mi lesz majd rá a reakció. Bele se merek épp gondolni, hogy a többi versenyző mellett, milyen esélyeink vannak. Remélem sikerül majd olyan produkcióval a közönség elé állni, amire büszkék leszünk a csapattal.

Szerinted mekkora esélyed van arra, hogy eljuss az Eurovíziós Dalfesztiválra?

Nem szeretek nagyon dobálózni lehetőségekkel, nem tudom mit tartogat a jövő bárki számára. Szerintem a dalunk egyik erénye az hogy tényleg egy nagyon őszinte üzenete van. Egyszerűen az, hogy a mai világban sok embernek nincsen már ideje élni a munkája mellett. Ha nem is tud ezzel mindenki személyesen azonosulni, de szerintem mindenkinek eszébe jut legalább néhány ismerős arc, aki sajnos így éli meg a mindennapjait. A jó benne az, hogy nem egy reménytelen dal, ami azon szomorkodik hogy ilyen világban élünk, hanem bátorítást ad, hogy ennek nem kell ilyennek lennie. A csapatunk is nagyon sokszínű, ami bizonyos szemszögből jellemző is a modern Magyarországra. Budapesten végtelen különféle emberrel lehet találkozni. Nem is különösen származásban, hanem akár életvitelben, gondolkodásmódban. A megjelenésünk is hordozza magával azt az üzenetet hogy ahány ember, annyi féle, és sikeresen együtt tudunk működni a különbségek ellenére, vagy akár éppen azoknak köszönhetően.

A dalon vagy az előadáson eszközöltök-e valamilyen változtatást a következő fellépésre?

Elsősorban a színpad lesz felelevenítve a következő körben. Túl sokat nem szeretnék elárulni, de pár nagyon izgalmas kelléket sikerült bevennünk az előadásba, ami szerintem segít majd jobban ecsetelni a dal üzenetét.

Fotó: Facebook

Honnan jött a Mushu ötlete?

A srácokkal még nyáron ismerkedtünk meg egy kávéházban. Eleinte még csak barátilag közelítettük meg egymást, hiszen mind hármunknak más felé áll a feje zeneileg. Nem tűnt egyértelműnek, hogy egymással dolgozzunk egy projekten. Ősz felé kezdtünk el összejárni, zenélgetni, és egész hamar a próbálkozásokból komolyabb próbák lettek. Én már huzamosabb ideje ‘Mushu Israel’ néven futok a magánéletemben, a születési nevem egy újrahasznosítása, (Izsák ugye a teljes nevemből kivett legegyszerűbb becézés a magyar nyelvre tekintettel.) Nem biztos hogy végleges, bár egyelőre úgy éreztük hogy a zenéinkre ez a legjellemzőbb, frappánsabb szó, amit találhattunk.

Milyen érzés, hogy a bátyáddal, Johnny K. Palmerrel dolgoztok együtt egy ekkora zenei projekten? Könnyebb a közös munka egy családtaggal?

Johnnyban fekszik minden bizalmam. A közös munka vele kellemes, bár nem is biztos, hogy munkaként jellemezném. Ő számomra mindig is egy jó testvér volt, abban segít amiben csak tud és ez szerintem csak folytatódott most, hogy közösen foglalkozunk egyféle zenei pályafutással.

 

A Rising Star után újra versenyszituációba kerültél, szavazatokkal és zsűri értékelésével. Milyen érzés?

Összehasonlíthatatlan a két élmény. A Rising Starban feldolgozásokat adtunk elő, nagyon sűrűn és kevesebb beleszólásunk volt az előadás kreatív oldalába. Most minden héten ugyanazt a dalt adjuk elő. Saját szerzemény, ami eleve sokat változtat és most három jó barátommal osztozom a színpadon, nem csak egyedül vetélkedek a közönség tetszéséért.  A Dalban kevésbé érzek versenyhangulatot. Inkább egy kihívás arra, hogy értéket képviseljünk, színvonalasan tudjunk megjelenni az ország előtt.

Jelenleg hol élsz, hazaköltöztél Bécsből? Milyenek a magyar hétköznapok?

Budapesten vagyunk hárman egy lakásban a bátyámmal meg a szobatársammal. A magyar hétköznapokról talán pár éve élénkebben tudtam volna mesélni, mikor Győrben éltem. Manapság nagyon változatos életet vezetek, egyik napom se kifejezetten hasonlít a másikra. Talán az izgalmas szóval tudnám legjobban körülírni.

A többi versenyzővel megbeszélitek a produkciókat, adtok tanácsokat egymásnak? Szavaztok egymásra?

Nem nagyon van időnk találkozni a műsoron kívül, ha mégis összefutunk véletlenül, mind igyekszünk bátorítani egymást a sikerre. Egy ilyen versenyben szerintem az az öröm, ha mindenki a legtöbbet hozza ki magából, és a dalából és úgy mérettetjük meg magunkat. Szavazni sajnos nincs lehetőségünk, mert a kedves managerünk, Varga-Czakó Adrienn, mindig elveszi a bandától a telefonokat mielőtt színpadra lépnénk.

Közben mennyi időd jut a tanulásra, iskolára? Mit csinálsz, amikor nem énekelsz?

Én személy szerint most minden időmet a zenének szentelem. A Tony még gimibe jár, Örs pedig végzős a Zenekonziban, de nekem jelenleg nincsenek egyéb elkötelezettségeim.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

JERUSALEM, ISRAEL - DECEMBER 11:  Protesters burn a poster of U.S. President Donald Trump in front of the Damascus Gate at the entrance to the Old City on December 11, 2017 in Jerusalem, Israel. In an already divided city, U.S. President Donald Trump pushed relations in the city to breaking point after making the announcement to recognize Jerusalem as Israel's capital.  (Photo by Chris McGrath/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.