Szórakozás

“Király Viktornak helye van a dobogón!”

Király Viktor bejutott az amerikai The Voice élő show-jába – a hír tarol, az énekesnek pedig egy emberként drukkolunk, hogy sikerüljön megismételnie azt, amit 2008-ban a Megasztárban elért.

A TV2 tehetségkutatójának negyedik évadában az akkor 24 éves énekes végig kimagasló produkciókat nyújtott, és az alábbiakban is látható, emlékezetes előadásokat vitt az Eszenyi Enikő, Fenyő Miklós, Mester Tamás és Friderikusz Sándorból álló zsűri elé.

Mester Tamás a 24.hu-nak elmondta, nagyon örül, hogy annak idején jól döntöttek kollégáival.

A zenész szerint Viktor további karrierjének alakulása a The Voice után dől majd el.

“Viktort tehetségesnek tartom, klassz énekesnek. Mivel ő szerző is, nagyobb előnye lehet, és én kíváncsian várom, milyen lemezzel fog előrukkolni a nagy nevekkel közreműködve. Drukkolok neki! A mezőnyt nem ismerem, így nem tudom megítélni, lehet-e esélye megnyerni a versenyt; de a tenorokat általában szeretik a hasonló megmérettetéseken.

Eddig mindenki azt mondta, lehetetlen Magyarországról kijutni, nemzetközi karriert csinálni. Szerintem ezután sokan követik majd Viktor példáját, és próbálkoznak majd ők is hasonlóval…” – mondta el az egykori zsűritag. De nemcsak ő, hanem a Megasztár negyedik évadának műsorvezetői, Szekeres Nóra és Tilla is nagyon drukkolnak az énekesért.

“Nagyon örülök neki! Viktort nagyon szorgalmas, nagyon “normális” embernek ismertem meg, és ő a mai napig is az maradt. Nagyon benne volt ez a siker, és szerintem simán meg is nyerheti a versenyt. Nagyon drukkolok neki, hajrá Viktor!” – lelkesedett Szekeres Nóra.

Tilla bővebben is kifejtette véleményét Király Viktor amerikai szerepléséről, és arról, szerinte profitálhat az egykori megasztáros megmérettetésből is.

“Viktor egy félelmetesen erős ellenfél lehet. Nemcsak azért, mert egy jó énekes, és mert képezte magát az évek alatt; hanem azért is, mert a Megasztár megtanította versenyezni. Akkor ott mindig halálra izgulta magát. De a rutinja most sokat számíthat.

Szerintem ő komoly esélyes lehet. Mivel félig amerikainak mondható, neki az angol nyelv sem okoz semmiféle gondot. Nem sok ilyen énekesünk van, talán Hien és Kállay-Saunders András… akik ugye szintén megasztárosok” – sorolta nevetve a műsorvezető, aki elárulta azt is, miben látja még Viktor erősségét.

“Viktor hangja nagyon egyedi, és “sztárarcú”, ami sokat számít a showbizniszben. Alázatos, szorgalmas. Bárcsak a saját számát is elénekelhetné, szerintem azzal is nagy sikert aratna. Simán el tudom képzelni, hogy megnyerje, de mindenképpen helye van a dobogón” – nyilatkozta nekünk Tilla.

Na és ki emlékszik arra, hogy kivel vívta végső párbaját Király Viktor a győzelemért?

Fekete Dávid elmondta nekünk, milyen párhuzamokat vél felfedezni egykori versenytársa és saját karrierjének állomásaiban.

“Mindig mosolygok azon, hogy mi milyen régen ismerjük egymást, hiszen pontosan együtt kezdtünk a Társulat castingján, ahol egymás mellett álltunk, és végül egyikünknek sem sikerült bejutni. Ugyanott estünk ki aztán egy másik hasonló műsorban is, majd pedig a Megasztárban is fej-fej mellett haladtunk.

Nem volt versengés közöttünk, és én most is nagyon szurkolok neki. Mindig megnézem és sok sikert kívánok neki. Nagy dolog, amit elért, a lehetősége adott, és az esély is mindig megvan. Én bizakodom, és tudok hinni abban, hogy neki sikerülhet az, ami előtte még egy magyarnak sem. És emlékszem arra, hogy én is vigaszágon jutottam tovább a Megasztárban, hátha neki is jó ómen lesz ez, hogy Gwen Stefanitól újabb esélyt kapott” – mondta el az énekes.

Király Viktor hazai karrierjét valóban a Megasztár indította be, de igen hamar szólóalbumok, klipek, koncertek követték egymást, majd pedig később újra egy tehetségkutatóban találta magát, ahol kipróbálhatta az ítészek munkáját is; bár nem zsűriasztal, hanem inkább a tanári asztal mögé ült be.

Az ének iskolájában Szandi két évfolyamon keresztül tanítgatta és értékelte együtt az ifjú tehetségeket az énekessel.

“Nagyon izgulok érte!” – kezdte megkeresésünkre az énekesnő, aki elárulta, lelkileg is nagyon közel került Király Viktorhoz a közös munka során.
“Egy szerény, szeretetre méltó embert ismertem meg, aki hatalmas alázattal áll a szakmai feladatokhoz. SMS-t váltottunk, mióta Amerikában van, Lindával beszéltem telefonon. Egyébként teljesen lenyűgöző ez a családi összetartás ami náluk megvan; előttem ez egy nagy példa is. Két éve a házassági évfordulónkat is egy közös koncertjükön ünnepeltük.

Már ott is mondtuk, hogy van Viktorban valami plusz, ami őt többre predesztinálja. Mindig ezt mondtuk a gyerekeknek is az Ének iskolájában: hogy a hang csak egy dolog, kell valami több. És benne tényleg minden plusz megvan. Csak azt tudom üzenni neki, hogy nyerje meg!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik