Szórakozás

Hajdú Péter a másodpilótáról: “Ez az ember egy tömeggyilkos”

Hajdu-Peter(960x640).jpg (hajdú péter, )
Hajdu-Peter(960x640).jpg (hajdú péter, )

A Franciaországban lezuhant repülőgép pilótájáról, Andreas Lubitzról szóló legfrissebb hírek után a tévés is nyilvánosság elé állt véleményével.

A címben is feltüntetett mondat Hajdú Pétertől származik, aki az Aktív kamerái előtt nyilatkozott a kedden lezuhant Germanwings gép légi katasztrófájáról, azaz leginkább a súlyosan depressziós másodpilóta, Andreas Lubitz tettéről, miszerint hegynek kormányozta az Airbus A320-as repülőgépet, és rántott ezzel magával 149 embert a halálba. Hajdú Péter keményen és igen határozottan foglal állást a sok kérdést felvető, és még nagyon sok ismeretlen részletet is rejtő ügyben.

“Ha valaki odamegy és fegyverrel lelő 5 embert, akkor az már tömeggyilkos. De hogyha valaki 150 embert öl meg szándékosan azért, mert saját magával, vagy a világgal van baja, akkor őrá nem merjük kimondani? Dehogynem! Igenis tömeggyilkos, és annak is tartom” – fogalmazta meg véleményét Hajdú.

A riport további részében más hírességek is megszólaltak a témával kapcsolatban: a pilótaként vizsgázott Cooky óvatosabban nyilatkozik; ő csupán azt mondja, soha nem gondolta volna, hogy egy ember “meg tudja ezt csinálni”.

Kasza Tibi, aki épp a tragédia másnapján utazott haza Barcelonából, ahol még a gyászoló családtagokat is látta, igen rossz érzésekkel szállt repülőre, barátnője pedig egyenesen rettegett a gépen. Viszont megnyugtatta őket a tudat, hogy a személyzet és a pilóták is magyarok voltak, így a műsorvezető úgy érezte, “vigyáznak rá.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik