Nagyvilág

Lezuhant repülő: keresik a második fekete dobozt

germanwings, lezuhant repülő (germanwings, lezuhant repülő, helikopteres keresés)
germanwings, lezuhant repülő (germanwings, lezuhant repülő, helikopteres keresés)

A helikopterek ma ismét elindultak az Estrop hegységhez: negyedik napja tart a helyszínelés és az áldozatok maradványainak kiemelése.

Továbbra is keresik a repülőgép második, a repülési adatokat rögzítő fekete dobozát, amelytől újabb részleteket remélnek a katasztrófa lezajlásáról. Az első, a pilótafülkében zajló beszélgetéseket rögzítő fekete dobozt már megtalálták. Adatai arra engednek következtetni, hogy a német utasszállító 28 éves másodpilótája szándékosan pusztította el a repülőgépet.

Ahogyan arról beszámoltunk, a német Bild bulvárlap információi szerint Andreas Lubitz depresszióban szenvedett, pszichiátriai kezelés alatt is állt. Pilótaképzése is megszakadt egy időre.

A helikopterek derült időben tudtak elindulni pénteken a Tete de l, Estrop hegycsúcs felé, amely mögött a német légitársaság repülőgépének roncsai találhatók a sziklás terepen szétszóródva.

Az 1500 méteres tengerszint feletti magasságban elterülő szakadékos, meredek hegyvidék csak helikopterrel közelíthető meg. Több száz csendőr, rendőr és mentő vesz részt a kutatásban.

A Germanwings légitársaság Barcelona-Düsseldorf útvonalon közlekedő Airbus A320-as gépének fedélzetén 150 ember – 144 utas és a hattagú személyzet – tartózkodott. A szerencsétlenségnek minden jel szerint nincs túlélője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik