Szórakozás

Demcsák Zsuzsa: Jó lenne néha gyengének lenni

A műsorvezető úgy érzi, a férfi szerepmodellt is magára kell vállalnia, hogy mindenkinek megfeleljen, pedig ő csak édesanya szeretne lenni.

Demcsák Zsuzsa örülne, ha néha csak a klasszikus női szerepet kéne viselnie, és párja birkózna meg minden mással. Szerinte a nők jóval többet vállalnak, mint a férfiak, és ennek terhét ő maga is érzi. Rosszul végződő házassága után azonban átértékelte életét, és most már sok mindent másképp lát.

“Nem nagyon látok már a mai életemben klasszikus férfi-női szerepeket, pedig én tényleg hagyományos családmodellben nőttem fel, ami ezt a példát követte. Sokat változtunk, és nem tudom, hogy jó irányba, mert olyan jó lenne néha gyengének lenni, és csak a család tüzével foglalkozni, és nem mindennap nőként vadászatra menni. A férfiaknak tudatosabban kellene élniük, gondolkodniuk. Mi sokkal többet teszünk azért, hogy fejlődjünk, hogy változzunk, hogy alkalmazkodjunk, de ettől még sok minden nem a mi feladatunk. Nem lehet mindennek megfelelni. Én megpróbáltam: a külvilágnak, a férjemnek, a gyerekeimnek, bárkinek a véleménye fontosabb volt, mint az, hogy én mit akarok. A megfelelési kényszert letenni, az már fél siker az ember életében” – mesélte Zsuzsa, aki felháborítónak tartja, hogy a kormány nem lép fel határozottabban a nőket érő erőszak ellen.

Fotó: Bach Máté – Athenaeum

Ajánlott videó

Olvasói sztorik