Szórakozás

Újabb magyar nyert Oscar-díjat

Stefano Du­bay és csapata tavaly a Jégvarázs, idén a Hős6os című 3D-s filmért kapott Oscar-díjat.

Stefano Du­bay is tagja annak a vi­zuális tervezőcsapatnak, amely a tavalyi és az idei Oscar-díjat bezsebelte a legjobb animációs film kategóriában. A férfi emigráns magyar orvos szülők gyermekeként, Olaszországban született, de jól beszél magyarul, mert a fél gyermekkorát nagymamája Szondi utcai laká­sá­ban töltötte Budapesten. Az itteni rokonok csak Istvánnak vagy Pistinek hívják Stefanót.

“Nagyon szeretem Pestet, de édesapámmal a Bükkben és Pécsett is jártam már. Ma­gyarország gyönyörű, a kedvenc ételem a paprikás csirke és a kürtős kalács” – mondta a Borsnak a vizuális tervező.

A Walt Disney Stúdió modellezője csapatával tavaly a Jégvarázs, idén a Hős6os című 3D-s filmért kapott aranyszobrocskát. István mindkettőből kivette a részét: előbbiben a Jégszörny, utóbbiban a Baymax nevű figura megalkotásában vett részt. Az Oscar-díjat maga a stúdió kapta, így senki sem vihette haza, viszont István is a kezébe vehette egy hivatalos fotózáson. Azt mondja, az aranyszobor elég nehéz, és nagyon-nagyon ragyog.


Fotó: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik