Szórakozás

Eurovízió: Csemer Bogi megy Bécsbe

A nézők úgy döntöttek, hogy idén Csemer Boglárka Boggie képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Szombaton este, A Dal című magyar válogatóverseny fináléjában derült ki, hogy a döntőbe jutott nyolc produkció közül melyik dal és előadó képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon májusban Bécsben. A nézők szavazatai alapján Csemer Boglárka Boggie lett a győztes.

A 28 éves énekesnő tavaly vált világszerte ismertté Parfüm című dalával, és a hozzá készült különleges klippel. 13 évesen kezdte zenei tanulmányait, egy ideig élt Párizsban, 2009 márciusában alapította meg a Csemer Boglárka Quartetet. A Csillag Születik harmadik évadában is feltűnt.

A Dal fináléjába jutott nyolc versenyző közül először a zsűri választott ki négyet, a nyertesen kívül Mujahid Zoltán Beside You, a Spoon Keep Marching On, valamint Szabó Ádám Give Me Your Love című dalát. Végül a tévénézők szavazatai döntötték el, hogy közülük ki mehet Bécsbe.

A Dal 2015-be 351 dalt neveztek, az előzsűri tavaly decemberre szűkítette le a listát 30-ra. A 60. Eurovíziós Dalfesztiválon, amelyet május 19. és 23. között rendeznek Bécsben, 40 ország képviselője fog indulni, a magyar versenyző a május 19-i első elődöntőben lép majd színpadra.

Tavaly Kállay-Saunders András képviselte hazánkat az Eurovízión a Running című dallal, a Koppenhágában megrendezett verseny döntőjében ötödik helyezést ért el, ez volt minden idők második legjobb magyar eredménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik