Szórakozás

Vastag Tomi ritka betegségtől szenved

Az énekes szinte alig lát valamit a bal szemére, pedig már egy sikeres szemműtéten is túl van.

Vastag Tamásnak problémát okoz, ha hosszabb szövegeket kell elolvasnia, ezért gyakran segítséget is kér hozzá. Az énekesnek a látásával van gond, annak ellenére, hogy egy szemspecialista évekkel ezelőtt megműtötte. Habár a beavatkozás sikeres volt, Tomi veleszületett tompalátásán nem segített.

“Furcsa ez az egész, mert miután elvégezték a műtétet, mindkét szemem nulladioptriás volt. Annál is jobban láttam, mint amikor szemüveget vagy kontaktlencsét hordtam, hiszen már nincs szervi probléma, de az agyam valamiért nem „fogja ezt fel”, ezért még mindig szenvedek ettől a problémától. Szerencsére vezetésnél például nem zavar, de ha hosszabb szöveget olvasok, nagyon hamar megfájdul és elfárad a szemem; ilyenkor van, hogy megkérek valakit, olvassa fel helyettem, mert egész egyszerűen nem látom a betűket. A 3D-s filmeket sem látom rendesen, de azt hiszem, enélkül ahogy eddig is, eztán is megleszek” – árulta el a Blikknek a női ruha előnyeit is kiélvező sztár.

A tompalátás egy elég ritka rendellenesség, az emberek mindössze 2-5%-a szenved ettől. Az agy gyakorlatilag ne tanul meg látni, miközben nincs konkrét szervi probléma. A betegség gyermekkorban még javítható, de felnőttként már nem, így a legfiatalabb Vastag fiúnak ezzel kell leélnie hátralévő életét.

Fotó: RTL Klub

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik