Szórakozás

Az ügyészség nem emel vádat Kállay Saunders ellen

Az énekes másfél évvel ezelőtti verekedési ügye újabb fordulatot vett. Egyszer már lezárták a nyomozást, most mégis újraindítják elegendő bizonyíték hiányában.

Kállay Saunders András 2013 májusában keveredett verekedésbe egy szórakozóhelyen, amelyben egy testvérpár komolyabban is megsérült. A hosszasan elnyúló ügyben idén októberben történt változás, amikor is lezárták a nyomozást. Az ügyészség most mégis úgy gondolja, hogy nem áll rendelkezésre elég bizonyíték ahhoz, hogy vádat emeljenek, így további nyomozási cselekményre utasították a nyomozóhatóságot.

Az ügy váratlan fordulatáról az énekes ügyvédje, dr. Magyar György is a Borstól értesült:

“Álláspontunk az üggyel kapcsolatban továbbra is az, hogy nem az ügyfelem és társa volt a kezdeményező. Amennyiben valakit támadnak, a védekezés közepette érheti sérülés azt, aki támad. Jogos védelmi helyzetről van szó. Nagyon örülünk annak, hogy a nyomozó hatóság e vonatkozásban úgy látja, hogy az ügy nincs felderítve kellőképpen, és tisztázni kell a szerepeket, hogy ki volt a kezdeményező és ki volt védekező pozícióban. Nem szerencsés és nem előnyös, ha csak a sérülések eredményéből indul ki egy nyomozás, az a fontos, hogy mi vezetett odáig. Gondolom, mert még nem kaptuk meg az ügyészség határozatát, ezek lehettek a nyomozás hiányosságai és ezért feltételezhető, hogy az ügyészség a rendelkezésre álló bizonyítékokat nem tartotta vádképesnek” – mondta a védő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik