Szórakozás

Nekik van esélyük kijutni a bécsi Eurovízióra

Az MTVA sajtótájékoztatóján kiderült, ki az a tíz előadó, aki biztosan megmérettetheti magát azért, hogy idén ő képviselje hazánkat a szomszédban rendezendő Dalfesztiválon. A zsűritagok kilétére is fény derült.

Ezt-azt már hallottunk a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztivál hazai előversenyéről – például azt, hogy november 15-ig lehetett nevezni; vagy hogy Kállay-Saunders András ezúttal nem indul; sőt még azt is megtudtuk, hogy Tóth Gabi nővére érdekében kicsit beszólt az előző évek indulóinak.

Ma viszont már biztosat is tudhatunk, legalábbis azzal kapcsolatban, hogy a harmincból ki az a tíz énekes/együttes, akik már esélyt kaphatnak arra, hogy Conchita Wurst hazájában, pontosabban az osztrák fővárosban az európai mezőnyben is megmérettessenek.

A zsűriben ezúttal Rákay Philip, Rúzsa Magdi, Csiszár Jenő és Pierrot ül majd, az első adást pedig január 24-én láthatjuk.

A 350 beérkező pályaműből ezúttal a Chances, Boggie, Bogi, Farkas Jenser Balázs, a Karmapolisz, az MDC, Péter Barbara, Szécsi Saci és Szécsi Böbe, az X-Faktorból hétvégén kiesett Spoon, és Tóth Vera biztos indulását jelentette be az MTVA.

A további résztvevők neve szerdán és pénteken az  MR2 Petőfi Rádióban hangzik majd el. A Dal Facebook-oldalán a már beharangozott előadók dalaiba is bele tudnak hallgatni. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik