Szórakozás

Rising Star: Egy füle, de abszolút hallása van Martinnak

Igazi csoda, hogy Horváth Martin fejlődési zavara miatt nem lett süket, mégis olyan hallása van, mint tízezerből csak egy embernek.

A Rising Starban vasárnap éneklő 14 éves Horváth Marin jobb füle és a hallójárata nem fejlődött ki, mégis úgynevezett abszolút hallása van.

“A kórházban nagyon sokat sírtam amiatt, hogy a csöppségemnek csak az egyik füle fejlődött ki. Az egyik orvos azt mondta, örüljek, hogy nem süket a gyerek, mert mindkét fülét érinthette volna a fejlődési zavar” – mondta a Blikknek Martin édesanyja, aki csak később tudta meg, hogy fiának hallása bizonyos szempontból jóval az átlag feletti.

“Martinnak különleges adottsága van a zenéhez. Abszolút hallása van, ami azt jelenti, hogy egy dallamot hallás alapján tökéletesen elénekel, és bármilyen zenei hangot referenciahang segítsége nélkül azonosít. Tízezerből egy ember tud ilyet! Amit a jóisten egyik kezével elvett, azt a másikkal duplán adta vissza” – tette hozzá a büszke anyuka.

Marint egyébként egyáltalán nem zavarja, hogy csak egy füle van. A Blikknek azt mondta, hogy hidegen hagyják a csúfolódások.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik