Szórakozás

Hajas Lászlót az önkormányzat 85 milliós megkárosításával vádolják

A sztárfodrász ellen Juhász Péter, ellenzéki politikus kért vizsgálatot. Szerinte Hajas jóval a piaci ár alatt jutott üzletéhez.

Juhász Péter ellenzéki politikus 85 millió forintos mutyival vádolja Hajas Lászlót.

Hajas tavaly ősszel vásárolta meg addig bérelt fodrászüzletét. A politikus azt részletezte, hogy a mesterfodrász 159 négyzetméteres boltja 46 millióért kelt el, a mellette lévő 146 négyzetméteres étterem azonban 122 millióért talált új tulajdonosra. Ha utóbbi a valós piaci ár, így számol Juhász, akkor Hajas 85 millióval rövidítette meg a kerület lakosságát.

“1991 óta vagyok bérlője ennek az üzletnek. Eredendően az alapterülete jóval kisebb volt, én építettem bele egy galériát, ami viszont nem hasznos terület, 180 centi a belmagassága. Az elmúlt évtizedekben folyamatosan bérlője voltam, és bár szerettem volna megvenni, nem engedhettem meg magamnak. Most kedvezményes kölcsönhöz jutottam, és azzal, hogy több mint húsz éve bérlem, egyrészt elővásárlási jogom volt, másrészt kedvezményeket kaphattam. Most a bérleti díj dupláját fizetem havonta. Nincs itt semmiféle svindli és mutyi” – nyilatkozta Hajas a Borsnak.

Az ügyben Belváros-Lipótváros Önkormányzatának sajtóreferense közleményt adott ki.

 

“Juhász Péter november 12-i nyilatkozatával jogellenesen cselekedett, mert olyan információkat tárt a nyilvánosság elé, amelyeket csak a november 13-i zárt ülésen tárgyalt a képviselő-testület. Belváros-Lipótváros Önkormányzatának tulajdonában levő helyiségek vételárát önkormányzati rendelet szabályozza. Juhász Péter nyilatkozatára reagálva szeretnénk leszögezni, hogy Belváros-Lipótváros Önkormányzata minden vonatkozó rendelet maradéktalan betartásával adta el az említett Erzsébet tér 2. szám alatti üzlethelyiséget” – írta Zalka Szilvia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik