Szórakozás

Ítéletet hirdettek Dopeman nagyapjának gyilkosai ügyében

A rapper nagypapája rablógyilkosság áldozata lett; majdnem négy évet kellett várni a brutális elkövetők elítélésére.

Csütörtökön a Pesti Központi Kerületi Bíróság ítéletet hozott annak a 2010. októbere és 2011. januárja között, összesen 12 cselekményben részes 8 elkövetőnek az ügyében, akik kifejezetten gyenge idős embereket raboltak ki saját ingatlanukban. Közben bántalmazták őket, így összesen öt ember halt meg bizonyítottan a tevékenységükkel összefüggésben. A sértettek mindegyike 70 évesnél idősebb volt, akik maximum a verbalitás szintjén mutattak ellenállást, mégis indokolatlanul brutálisan bántalmazták őket.

A bíróság a román származású G. Victort és K. Gy. Florint nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt bűnösnek találta. Mindketten életfogytiglani börtönbüntetést kaptak, valamint végleges hatállyal kiutasították őket Magyarországról. Az ítélet elsőfokú és nem jogerős.

A banda által elkövetett eseménysor legbrutálisabb rablása Dopeman nagyszülei ellen irányult.

Az idős embereket még 2011. január elején támadták meg a rablók. Brutálisan bántak velük: cigarettacsikkeket nyomtak el a testükön, a kilencvenéves nagyapát összeverték, karjáról csontig levágták a húst, a nyolcvanhat éves nagymama füléből pedig egyszerűen kitépték az arany fülbevalót.

A támadók iszonyatos pusztítást végeztek a házban, de csak negyvenezer forintot, egy arany fülbevalót és egy márkás nadrágláncot vittek el. A betörők bezárták a nagyszülőket, akik hajnalig kiabáltak segítségért: ekkor hallotta meg őket egy idegen, aki a kerítésen bemászva kiszabadította őket, és kihívta a mentőket, valamint a rendőrséget. A nagypapa nem sokkal ezután elhunyt. Pár nappal később pedig a nagymama is meghalt – a bíróság szerint ez nem feltétlenül volt összefüggésben a betöréssel.

“Embernek nem is nevezném azokat, akik idős embereket bántanak. Most először láttam őket, borzalmas volt. Megérdemlik az életfogytot, de a többieknek is az járna. Jobb is, hogy elvitték őket a rendőrök, mert a baltát a fejükbe állítanám minden lelkifurdalás nélkül” – mondta a Hír24-nek a tárgyalás után Dopeman.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik