Szórakozás

Zámbó Jimmy díszpolgári címet kapott

A csepeli önkormányzat képviselő-testülete posztumusz díszpolgári címmel tüntette ki Zámbó Jimmyt.

A kitüntetést szombaton este, a Jimmy emlékére megtartott gálaesten vette át a művész édesanyja Borbély Lénárd alpolgármestertől – értesült a Csepel.info.

Zámbó Jimmy a ’90-es évek legsikeresebb magyar előadója, és egyben a leghíresebb csepeli volt. 1958. január 20-án született a VII. kerületben, de Csepelt választotta otthonául. A Zámbó család azóta is ragaszkodik Csepelhez, fia, Zámbó Krisztián még pólókat is terveztetett, amin lakhelyét népszerűsíti.

A városvezetés Jimmy munkássága és jószívűsége okán ítélte oda a posztumusz díjat. Több jótékonysági koncertet adott, a Delhusa Gjonnal készített lemezből befolyt összeget a tiszai árvízkárosultak megsegítésére ajánlotta fel. A csepeli görög katolikus templom talán fel sem épülhetett volna a segítsége, adakozása nélkül. Az a templom, ahol tragikus halála után a búcsúztatása volt. Szeretett otthona most egy keveset visszaad a Királynak abból, amit ő adott: a posztumusz díszpolgári címet a Csepeli Munkásotthonban nyújtotta át Jimmy édesanyjának Borbély Lénárd alpolgármester.

Zámbó Jimmy feledhetetlenségét a fenti díj is bizonyítja, de az is, hogy halála után 13 évvel két vadonatúj, eddig kiadatlan válogatáslemeze jelenik meg, melyeket a rajongók a Story magazinnal vásárolhatnak meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik