Szórakozás

Megdöbbentő hangokkal zárult az X-Faktor válogatója

Az utolsó casting adást láthattuk, amibe mintha apait-anyait igyekeztek volna belerakni a műsor készítői. Meglepően sok jó hang mellett az extrém figurák, és a mini-drámák sem maradhattak ki az összefoglalóból.

Erős – vagy elcsépelt, ahogy tetszik – indításként a munkanélküli Horváth Krisztiánt egy egész falunyi tömeg indította útnak az X-Faktor válogatójára, ahol aztán valóban megmutatta mit tud. A közönség felállva ünnepelt, a mentorok pedig szuperlatívuszokban beszéltek az énekes-jelöltről. Szikora például “még életében nem hallott ilyen szépet”. Naná, hogy négy igen, haladjunk is tovább.

A szokásos cikisebbnél-cikisebb produkciók következnek, és mintha a mentorok a szokásosnál is beszólogatósabbak lennének. A tapsot nem kérő (?!) Bóta Mária előadása után Szikora Ady-idézetével mélységesen együtt tudtunk érezni. “Fülembe forró ólmot öntsetek…”

Felüdülésként érkezett színpadra a négy fiúból álló, izgalmas formáció. Az argentín, ausztrál, venezuelai és magyar tagból álló Pálinka Republic nevű zenekar latinos ritmusokkal vette le a lábáról a közönséget, Tóth Gabi pedig minden létező testrészét riszálta, szinte vártuk mikor rohan fel cipőket ledobálva a színpadra. Ez sajnos nem történt meg, de mivel a női mentor szerint szeretet, energiát, Szikora szerint pedig vidámságot közvetített a csapat, így persze, hogy ők is négy igennel menetelhetnek a tábor felé.

Pálinka Republic  Fotók: RTL Klub

A következő etap a jó hangú tiniké volt – mivel most először vitték le a korhatárt egészen 14 éves korig. Ami jó ötletnek is bizonyult, azt nézve, hogy számtalan fiatal tehetséget sikerült kihalászni a mentoroknak. Amire egyébként számíthattak is, legalábbis erre következtethetünk Szikora mondatából, miszerint: “Magyarország a kimeríthetetlen tehetségek tárháza.”

A sok muzikális tinédzser közül is kimagaslott Tóth Andrea, aki úgy nyomott le egy Hooligans dalt a színpadon, ahogy az felnőtt profi előadóktól is szép lett volna. Alföldi szerint a lány “született tehetség”, míg a Twitteren véleményt formáló exmentor – akik közül ebben az adásban rögtön hárman is csiripeltek – Malek Miklós szerint egyszerűen a kislány “megeszi a mentorokat vacsorára”.

Szikora színpadias autogramkérése után négy igennel távozott Andrea, akit a gigamellekkel érkező Sass Barbarita követett. A modellként ismert hölgy kudarca borítékolható volt, mivel playmate barátnője már nyáron elárasztotta a sajtót a történettel, miszerint túl kritikusak voltak hozzá a mentorok. Ezzel szemben mi inkább azt láttuk, hogy Szikora gyakorlatilag elájult a látványtól, de teljesen korrekt módon nemmel szavaztak a lány produkciója után. Amit a dúskeblű hölgy egy abszolút nőies b***átok meg felkiáltással vett – vagy inkább nem vett – tudomásul. Szerencsére ez már csak a backstage-ben hangzott el.

 Sass Barbarita

Ismét a határozott nemek következtek, a pink ruhás pultoslányok után a mentorok már fúróként és Legkisebb Ugrifülesként tudták csak értelmezni a hallottakat.

Következett egy népes csapat; a Blue Birds Band Miskolcról. A hat lány és egy fiú közül a mentorok végül egyetlen lányt emeltek ki, aki aztán a többiek egyhangú támogatásával élt a lehetőséggel, és egyedül indul neki a tábornak. Dráma 1, és erős hol láttunk már ilyet-érzés.

Sármos színész – Borbély Richárd – következett, aki abszolút magabiztosan – Alföldi szerint “hatalmas mellénnyel” – állt a színpadra, ahol egy Backstreei Boys számot énekelt, valóban nem rosszul. Geszti azt írta a Twitteren, üssék-verjék a mentorok, és jó lesz ez. Vastag Csaba utánérzésünk volt, elnézést kérünk érte.

Erika Albero Spanyolországból érkezett, a mentorok egyöntetűen imádták, így a hazánkban újságírónak tanuló lány is ott lesz a táborban. Ezután pedig Tóth Gabi kapott egy kis meglepetést. Ugyanis egy tapolcai banda lépett a színpadra, akiket tündérien cuki rokonok kísértek. Kiderült, hogy a fémiparban dolgozó öt fiú közül többen a női mentor iskolatársai voltak, mire izgalmában Gabi majd kiesett a mentorpultból. Az R-GO feldolgozással induló Rock-Ingernek nem volt szüksége protekcióra, tök jók voltak, továbbjutásuk pedig egyértelmű volt.

Rock-Inger 

Majd újabb továbbjutó színész, újabb továbbjutó zenekar, a végére pedig újabb drámák. A 19 éves, nem annyira könnyen megjegyezhető nevű Krizsma Gwendolin Sarmen már a backstage-ben majd’ elájult az izgalomtól, és annak rendje és módja szerint hatalmasat égett is a színpadon, mivel vagy a szöveget felejtette el, vagy úgy tűnt, mint aki azon nyomban sírva fog elrohanni. Az egyébként kimondottan jóhangú lánynak még Gabi is segíteni próbált, végül – miután Alföldi kemény szavakkal bírálta a hozzáállását – mégis kapott egy esélyt a tovább jutásra.

És dráma után dráma, a végére hagyták Nagy Richárdot, aki tavaly Tóth Gabi mentoráltjaként a mentorházban pottyant ki a versenyből. A 18 éves fiúnak “nem törtek össze az álmai”, így újra próbálkozott, és milyen jól tette. Tóth Gabi kissé meglepő kijelentése (“Megbántam a tavalyi döntéseimet!”) után Ricsi is 4 igennel jutott tovább.

És ennyi, a válogatóknak vége, ezentúl – remélhetőleg – megkímélnek bennünket a fészkelődően kínos pillanatoktól, és már csak a jó (vagy jobb) hangú énekeseket láthatjuk-hallhatjuk hétvégente az RTL Klubon. Vagy nem. Mindenesetre jövő héten már Tábor összefoglalóval jövünk majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik