Szórakozás

Életvédelmisek nyomoznak a megvert omegások ügyében

A nagy port kavaró taxis verekedés ügyében már a BRFK életvédelmi osztálya vizsgálódik.

Újabb információ szivárgott ki a még júliusban történt verekedéssel kapcsolatban, amikoris a legendás Omega együttes zenészei – Benkő László és Debreczeni Ferenc – keveredett tettlegességig fajuló konfliktusba egy taxisofőrrel.

A Bors most úgy értesült, hogy a verekedési ügyet átminősítették, és a XI. kerületi kapitányság helyett a BRFK életvédelmi osztálya nyomoz tovább. A lap információi szerint ez általában maradandó testi sérülés esetén szokott előfordulni.

“Számunkra is furcsa volt, hogy a továbbiakban az életvédelmi osztály foglalkozik az üggyel, ugyanis a testi sértés nem az ő hatáskörükbe tartozik. Ez az egység a legsúlyosabb élet elleni bűncselekményekkel foglalkozik. Úgy tudom, hogy már több tanút is meghallgattak és hamarosan kirendelik az igazságügyi orvos szakértőket is – mondta el a lap megkeresésére dr. Futó Barnabás, Debre­czeni Ferenc ügyvédje. A taxitársaság vezetője pedig arról mesélt, hogy az ominózus hangfelvélre – ami a zenészek, a diszpécser és a sofőr beszélgetését is rögzítette – senki nem volt kíváncsi.

“A hangfelvételt nem szolgáltattuk be, mert a rendőrség nem kérte, ahogy a művész urak ügyvédjei sem erőltették annak nyilvánosságra hozatalát. A diszpécserünket és más taxis kollégákat tanúként hívták be kihallgatásra. Ennél többet nem tudok mondani az ügyről” – mondta el Pásztor György cégvezető, aki a kínos ügybe keveredő taxisofőrt most is, esetleges bűnössége bizonyításáig alkalmazza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik