Szórakozás

Nem nyújthatna egészségügyi ellátást Vargha Zoltán intézete

Az ÁNTSZ szerint a Bajor Imrét ciánnal kezelő "orvos" nem végezhet gyógyító tevékenységet, ugyanis nincs rá képesítése.

Ahogy már megírtuk, Vargha Zoltánról, aki Bajor Imre betegsége kapcsán többször nyilatkozott is a súlyosan beteg színész állapotáról, nemrégiben kiderült, hogy valójában nincs is orvosi diplomája. A botrány azóta is gyűrűzik, hírességek álltak ki a “csodadoktor” mellett, Vargha pedig értetlenkedik, és az orvostársadalmat bírálja.

A Blikk az ÁNTSZ véleményét is kikérte a Varga vezette intézmény működéséről, ahol elmondták, egészségügyi tevékenységet nem végezhet a cég.

“Az utóbbi három évben három panasz érkezett a dr. Vargha Metodika Tudományos Intézet Egészségügyi Szolgáltató és Gyógyhatású Termékeket Forgalmazó Kft.-vel, illetve Vargha Zoltánnal kapcsolatban. 2012-ben merült fel, hogy jogszerűen használja-e a doktori címet, illetve az, hogy milyen képzettséggel rendelkezik. Az intézet nyilatkozata szerint Vargha Zoltán a gazdasági társaság tulajdonosa, és egészségügyi tevékenységet nem végez. Az illetékes szerv előzetes értesítés nélkül végzett ellenőrzései idején Vargha Zoltán egészségügyi ellátást nem nyújtott, illetve nem bizonyított, hogy egészségügyi tevékenységet végezne” – tudatta a lappal az ÁNTSZ sajtóosztálya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik