Szórakozás

Hevesi Tamás nem hagyja, hogy eluralkodjon betegsége

Az énekes nagyon odafigyel magára és kordában tartja cukorbetegségét, hiszen tudja, akár meg is vakulhat.

Hevesi Tamás maga is megkönnyezte vasárnap esti produkcióját a Sztárban Sztár színpadán. A zenész Andrea Bocelli bőrébe bújt és úgy érezte, kötelessége vakon énekelnie, hogy hitelesen alakítsa a szerepét. Meghatódásának egyik oka az volt, tudja, ha nem vigyáz egészségére, a cukorbetegsége szövődményeként akár a látását is elveszítheti.

“Minden vakság mögött egy tragédia húzódik meg. Bocelli örökletes zöld hályoggal született, 12 éves koráig látó ember volt, ekkor pedig fejen találta egy futball-labda, amelynek következtében elvesztette látását. Talán ez lehet a legrosszabb, ha valaki megtapasztalta, milyen látóként élni” – kezdte a Blikknek Hevesi, aki arról is beszélt, nagyon nehéz volt Bocellit utánoznia.

Mindezek ellenére a zenész nem retteg attól, hogy komoly baja lehet, szerinte csak felelősségteljesen kell kezelni az egészségünket.

“Amondó vagyok, hogy nem szabad félni. Természetesen tisztában vagyok a betegség rettegett szövődményeivel, legyen szó vakságról vagy akár amputálásról, stroke-ról… De úgy gondolom, ha az ember maximálisan felelősségteljes életet él, és odafigyel saját magára, nem lehet baj, és ez bármilyen betegségre igaz. Kellő odafigyelés mellett nem jönnek azok a szövődmények. Egyébként pedig mivel mi, cukorbetegek állandó kontroll alatt vagyunk, sokkal egészségesebben élünk az egészségeseknél.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik