Szórakozás

Bajor özvegye kegyeletsértés miatt perli Varghát

Ildikó nem gyászolhat csendben, kénytelen volt ügyvédhez fordulni, amiért férjéről valótlan nyilatkozatok jelennek meg.

Bajor Imre agydaganatának kezelése során a család az orvosi segítség mellett, minden alternatív lehetőséget is kipróbált a gyógyulás reményében, így fordultak a természetgyógyász Vargha Zoltánhoz is, aki talpmasszázzsal kezdte a kezelést. A vitatott módszer nem hozott eredményt, ám a doktori papírokkal nem rendelkező kókler azt állítja, hogy neki köszönhetően javult a színművész állapota, az újbóli romlást pedig a vitaminok és a morfium okozták.

Ezen nyilatkozatok miatt, Bajor özvegye úgy döntött ügyvédhez fordul: “Ügyvédhez fordultam, aki megteszi a szükséges jogi lépéseket minden kegyeletsértő, Bajor Imre emlékét bántó vagy jogsértő nyilatkozat miatt. Eljutottam arra a szintre, hogy elegem lett” – mondta Ildikó a Blikknek.

A család egyik közeli barátja is nyilatkozott a napilapnak és elárulta, hogy Imre már maga is megbánta, hogy Varghához fordultak: “Varghát először megkérték, hogy saját maga reklámozása miatt ne nyilatkozzon Imre egészségügyi állapotáról, majd a betegséggel harcoló Imre ezt határozottan megtiltotta neki az orvosi titoktartási kötelezettségre hivatkozva. A jelek szerint hasztalan.”

Hegedűs László ügyvéd elmondta, hogy Varghának mindenképpen felelnie kell, ha nem is az orvosi titoktartás hiánya, akkor személyes adatokkal való visszaélés miatt.

“Ha Vargha Zoltán orvosként praktizálna, akkor az orvosi titoktartáshoz kellene tartania magát. Ha viszont nem orvos, mint ahogy nem az, milyen alapon állít fel diagnózist? Mindezek mellett az egészségi állapot személyes adat, aminek nyilvánosságra hozatalához a beteg vagy hozzátartozója beleegyezése szükséges. A személyes adattal való visszaélést pedig a törvény bünteti.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik