Szórakozás

A melegek elfogadása ellen tiltakoznának Robin Williams temetésén

Egy szélsőséges keresztény gyülekezet jelentette be szándékát, mi szerint tüntetést szerveznek a melegek jogai ellen Robin Williams temetésén, amiért a színész 1996-ban homoszexuális karaktert alakított.

A Westboro Baptist Church főként kansasi családokat fog össze, de az USA egész területéről vannak követői. A fundamentalista csoport minden a “normálistól” eltérő szexuális és etnikai hovatartozást elítél, ezért rendszeresen feltűnnek katonai és egyéb gyászszertartásokon.

A 63 évesen elhunyt színész azért vették célba, mert ’96-ban egy meleg férfit játszott a Madárfészek című filmben – írja a Telegraph. A gyülekezet már tüntető táblákat is gyártott a temetésre. Az egyiken Williams arcképe látható, “Robin a pokolban” felirattal, egy másik pedig azt hirdeti: “Amerika halálra van ítélve”. Tervüket a Twitteren jelentették be szombaton és figyelmeztették a lakosságot arra, hogy vagy megtérnek ők is vagy kárhozatra ítélik magukat.

A szervezett tüntetés kivitelezése azonban nem lesz egyszerű, hiszen a színész özvegye elmondta, szűk körben temetik el Williams-et, a búcsúztatásból kizárják a nyilvánosságot.

Fotó: Europress

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik