Szórakozás

Az év fiatal divattervezőjét keresi a Marie Claire

Idén ősszel ismét megrendezésre kerül a Marie Claire Fashion Days, melyen ezúttal egy különleges díjat is átadnak.

Az év legstílusosabb fiatal divattervezőjét keresi a Marie Claire. A megmérettetésre dominánsan kék, különleges anyaghasználatú, bátor mintavezetésű partiruhával bárki nevezhet. Érdemes jelentkezni, hisz a győztes elnyeri az év fiatal divattervezője címet, amelyet egy ünnepélyes díjátadón, a november 7-9. között megrendezésre kerülő Marie Claire Fashion Days-en vehet majd át.

A beérkező pályázatokat a négytagú szakmai zsűri – Sármán Nóra tervező, Molnár Anikó divatszerkesztő, László Krisztina főszerkesztő és Molnár Eszter, a Hungária Pezsgő munkatársa bírálja el. A legjobb 25 alkotásra az olvasók is szavazhatnak a magazin weboldalán.

Fotó: Just Creative

“Partydresst tervezni nagyon izgalmas feladat, hiszen a bulizás a szabadságról szól, így ebben a műfajban bátran szabadjára lehet engedni a fantáziát” – mondta Sármán Nóra, designer. “Én a tervezők helyében biztosan abból indulnék ki, mit jelent számukra a felszabadult bulizás, a féktelen éjszaka. Valószínűleg magamnak terveznék, hiszen annál hitelesebb nincs, mint ha te magad is szívesen viselnéd az általad kitalált darabot. Ebben a versenyben igazán nagy szerephez jut a kreativitás, a jó ötlet, a minőségi kivitelezés. Party-dresst tervezni féktelenül kell, hiszen a bulizás pont erről a szabadságról szól.”

“Az év fiatal divattervezője pályázattal az első lépések megtételében segítjük a kreatív dizájnereket azzal, hogy a legígéretesebb pályamunkákat a Marie Claire Fashion Days-en és a magazinban is bemutatjuk. Ezzel lehetőséget biztosítunk számukra, hogy már a startvonalnál kitűnjenek a tömegből. Az értékelés során az eredeti, emlékezetes, a Marie Claire-nő számára hordható darabokat fogom díjazni, amelyektől oldottabbak, magabiztosabbak lesznek azok, akik viselik” – mondta László Krisztina, a magazin főszerkesztője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik