Szórakozás

Meghalt Bajor Imre

Életének 57. évében hosszas betegség után elhunyt a színész-komikus-showman. Agydaganata volt.

Szerdán meghalt Bajor Imre. A színész-komikus-showman haláláról szóló sajtóhíreket Hegedűs László, a család ügyvédje is megerősítette, aki elmondta, hogy a színész szerdán 9 óra 45 perckor a kórházban hunyt el. Bajor Imre hosszú ideje betegeskedett, agydaganata miatt nagy fájdalmaktól szenvedett.

Családját és barátait egyaránt mélyen megrázta a halálhír, hiszen a legutóbbi információk szerint a színész állapota már javulást mutatott. Legjobb pillanatainak felidézésével búcsúzunk tőle.

.

Oli, Kicsihuszár, meg az Ottó, a Tóth Ottó…

Bajor Imre 1957. március 9-én született Budapesten. Színészi pályáját az Állami Déryné Színházban kezdte 1976-ban, 19 évesen. 1984-től öt éven át ugyanitt színész volt, majd 1989-től a Játékszínben játszott. 1999-től szabadúszó.

A nagyközönség a Szomszédok című tévésorozatból ismerte meg, ahol mindenki Oliját, a fodrászfiút játszotta. Szerepelt többek között a Meseautó című, közönségsikert aratott remake-ben, melyben az eredeti filmen Kabos Gyula által játszott szerepet bízták rá. 2004-ben Tímár Péter Le a fejjel című produkciójában szerepelt Hernádi Judittal és Gálvölgyi Jánossal. Bajor nagy népszerűségre tett szert, több show-ba meghívták, és Csóközön című önálló estjével bejárta az országot.

A kilencvenes évektől elmaradhatatlan résztvevője a Rádiókabaréknak: máig emlegetik híres produkciójának refrénjét: “Én, a Gyula, meg az Ottó, a Tóth Ottó…”

Gyermekei anyjával, Hámori Eszterrel a Vidám Színpadon ismerkedett meg. Két gyereke van, Lili és Marcell.

Bajor Imre így emlékezett művészetéről:

Létezik egyfajta elvárás velem szemben, amelynek meg kell felelnem. Minden este meg kell nyerni a közönség szívét, hiszen mindig mások ülnek a nézőtéren. Színre lépés előtt nap mint nap izgulok, de ez jó fajta stressz. Ha már nem lenne, akkor abba kéne hagynom a pályát.”

Olvasói sztorik