Szórakozás

Gázolt autójával Kovács Áron

A műsorvezető egy őzet ütött el; szerencsére nem történt nagy baj.

Kovács Áron mindenben összefüggéseket lát, így azt sem gondolja véletlennek, hogy nemrégiben egy őz került az autója elé.

“Hazafelé tartottam, amikor elütöttem az őzet. Egy pillanat alatt történt. A fékre taposás és az ütközés között nem telt el egy fél másodperc sem. Szerencsére lassan hajtottam, ezért csak fellöktem a szegény állatot. Felállt, megnézte működik-e minden lába, hál’ istennek kutya baja sem esett, majd hosszan rám nézett. Ijedtek és zavartak voltunk mindketten. Ő ocsúdott előbb, és szépen megkereste a hazautat a szalagkorlát mögött. Én még ültem egy darabig. Arra gondoltam, hogyha az őz elpusztult volna, a családja biztos értelmet keresett volna a halálában: „Gida halála intés nekünk, hogy vigyázzunk az aszfalton! Ha vigyázunk, áldozata nem volt hiábavaló!” Az igazság az, hogy én csak mentem, ő meg csak jött. Ennyi. Nincs titok, értelem, cél vagy különösebb ok” – mesélte a természetes drogokkal lazító Áron filozofikusan a Borsnak.


Fotó: TV2/press.tv2.hu

Ha állat ugrik elénk

1, Fékezzünk

2, Csak akkor próbáljuk kikerülni, ha tudjuk, hogy biztos és biztonsággal meg tudjuk oldani a manővert

3, Inkább üssük el szegényt (ha nagyon kockázatos lenne kikerülni), mert így az autóban ülők életét nem veszélyeztetjük

4, Próbáljuk minél kevésbé frontálisan ütközni vele.

Alapvetően lassítsunk, és fogjuk a kormányt két kézzel, ha olyan vidéken vagyunk, ahol állatok szaladhatnak át az úton (pl. inni), avagy látunk pár őzet, szarvast az út mentén – lehet, hogy van a falkában olyan is, aki már az útra tévedt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik