Szórakozás

Eljárás indult az omegásokat megverő taxis ellen

Súlyos testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást H. Zoltán ellen, hét évet is kaphat. Az omegás Debreczeni Ferencnek papírja van arról, hogy nem volt ittas.

Mint megírtuk, vasárnap hajnalban egy taxis összeverte Benkő Lászlót és zenésztársát, Debreczeni Ferencet, mert beszóltak neki a késése miatt. A sofőr szerint a zenészek ütöttek előbb, és részegek voltak. A BRFK a Hír24-nek megerősítette, hogy megindult az eljárás a taxis ellen.

“Az Ön által említett ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást H. Zoltán 35 éves budapesti lakos ellen. A férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. Az ügyben a nyomozás érdekeire tekintettel további tájékoztatást nem áll módunkban adni” – írta a rendőrség.

A verekedő taxis közben továbbra is dolgozik, főnökei nem rúgták ki, így bárkivel összetalálkozhat sárga autójával a városban. A Tele5 dolgozója ezt büszkén vállalja is, bár nevét, arcát és autójának rendszámát nem. Zoltán azt kérte mindenkitől, hogy munkája miatt ne lehessen felismerhető a hírekből.

Úgy tudjuk, a taxis szénája nem áll túl jól. Dr. Magyar György a Blikknek elmondta, ha maradandó sérülés vagy súlyos egészségromlás áll be, 1–5 év börtönnel sújtható, ha ez két sértettre vonatkozik, akkor már 7 és fél évet is kaphat az elkövető. Ha beigazolódik a támadó bűnössége a két 50 éve a pályán lévő zenésszel kapcsolatban, akiknek “munkaeszközük”, a kezük is megsérült, akkor a bűncselekménnyel okozott kár miatt kártérítésre is igényt tarthatnak. És tartanak is. Az omegások ügyvédje, dr. Futó Barnabás erősítette meg ezt a mai Borsnak.

A zenészek ügyvédje azt is elárulta: Debrecezni Ferenc ambuláns lapjából kiderült, hogy nem volt ittas a zenész a hajnali eset ideje alatt. Ezzel megdőlni látszik a taxis állítása, aki szerint mindkét omegás részeg volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik