Szórakozás

Benkő László: Kicsin múlott az életünk!

A Hír24 megtudta: a taxis azért verte össze az Omega tagjait, mert azok beszóltak neki a késés miatt. A taxis másképp emlékszik.

Mint megírtuk, vasárnap hajnalban tatai koncertjük után a turnébuszról leszállva, a XI. kerületi Hengermalom és Hercegprímás utca sarkáról indult volna haza az Omega együttes két tagja, Benkő László és Debreczeni Ferenc, sajátjuk helyett azonban csak egy kórházi ágyig jutottak.

“Sokat késett a taxi, Ciki többször is felhívta a diszpécsert, hogy merre jár. Mindig csak nyugtatták őt, hogy már érkezik, de csak fél óra után jött meg. Amikor megérkezett, ijesztő módon blokkfékkel a térde előtt állt meg. Ekkor Ciki azt mondta neki, hogy köszönjük, inkább nem kérjük az autót. Ezt elmondta újra, aztán többé nem tudott szóhoz jutni. A taxis odakiáltott, hogy ‘mi van b..i?’, ezután bemosott neki egyet. A sofőr őt kétszer, engem háromszor küldött a földre, szó szerint agyonvert bennünket” – mondta a Hír24-nek Benkő László.

Az Omega billentyűse szerint a helyzet veszélyesebb volt, mint gondolnánk. A 40-50 év körüli férfi nagyon erős és dühös volt, úgy verte őket, mint egy bokszzsákot.

“Tényleg csak egy kicsin múlott az életünk. Ha pár centivel odébb üt, már lehet hogy nem élnénk. Sőt, egy harmadik ember is veszélyben volt, az ötvenkilós basszusgitáros kislányunk, aki még közénk is állt, hogy megpróbáljon megvédeni minket” – mesélte Benkő, aki csak az ezután történteken lepődött meg jobban.

A 71 éves zenész elmondása szerint ezután pillanatok alatt további taxik érkeztek. Volt, aki elhajtott amikor meglátta őket, de volt, aki ottmaradt segíteni a társának. Egyikőjük fölé is hajolt, és barátilag azt javasolta, hogy “egyezzenek meg”. De ő nem akart megegyezni. Inkább megvárta a mentőket és a rendőröket, akik néhány perccel később értek a helyszínre.

“Mindenki nagyon kedves volt, az egyik mentős srácról ráadásul kiderült, hogy nagy Omega-rajongó, megvan neki minden lemezünk. Hát ő sem gondolta volna, hogy egy ilyen méltatlan helyzetben futunk össze… Elképesztő és felháborító, hogy ilyen megtörténhet ma Magyarországon! Nem tudom, hogy hogyan fogunk színpadra állni, de az biztos, hogy egy koncertet sem fogunk lemondani! A következő most hétvégén lesz, de nem hagyjuk cserben a rajongóinkat. Ha kell, a fájdalomtól zokogva zenélünk végig” – tette hozzá Benkő László, aki Debreczeni Ferenccel együtt nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, mégis saját felelősségére elhagyta a kórházat.

Vasárnap az összes szemtanút kihallgatták a XI. Kerületi rendőrkapitányságon, H. Zoltán budapesti lakost pedig gyanúsítottként hallgatták meg.

A Hír24 kereste az érintett taxitársaságot, a Tele5-öt is, de ők egyelőre nem kívánták kommentálni az esetet.

UPDATE: Közben jelentkezett a taxis a Class Fm-nél. Íme, az ő verziója: a zenészek határozottan részegek voltak, nyomdafestéket nem tűrő szavakkal fogadták az állítólagos, 20 perces késés miatt. (A taxis egyébként azt mondja, amikor őt a diszpécser értesítette, néhány percen belül a helyszínen volt.) Az utasok stílusa, őrjöngése miatt a taxis jelezte a diszpécsernek, hogy nem viszi el az utasokat. Ez idő alatt Benkő a sofőr melletti ablakhoz ment és ott beütött az ablakon. Ezután szállt ki a taxis. Mindketten nekiestek, így indult a verekedés. Benkő három ütést kapott, de csak kettőt a taxistól. Egy arrajáró idegen autós is megállt, próbált békíteni, de végül ő is csak behúzott egyet Benkőnek, majd elment.

A taxis azt mondja, Benkő még a rendőrök előtt is neki akart menni. A sofőr azzal indokolta, hogy megkereste a rádiót, mert szerinte ezek az emberek ma vele csinálták ezt meg, holnap mást feketítenek majd be.

Amíg ő a rádiónak nyilatkozott, elérték Benkő Lászlót is telefonon, a taxis vállalta volna, hogy együtt legyenek adásban, Benkő viszont határozottan visszautasította ezt. Később így indokolta: “Ilyen emberrel nem lehet beszélni, fel se fogja a csávó, mit csinált.”

Benkő szerint minden hazugság, amit a taxis állít. Állítólagos ittasságukra csak annyit mondott: “Miért lettünk volna részegek?”

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik