Szórakozás

Szerdán sem pihentek a megye tűzoltói

Közel egy tucat riasztást kaptak a vihar miatt.

Háztetőbe csapó villám, leszakadt faágak, útra dőlt fák – a szerdai vihar is bőven adott munkát a megye tűzoltóinak. A részleteket Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője osztotta meg velünk.

Az első bejelentés dél körül érkezett Kelebiáról. Villám csapott egy házba a Cseresznye utcában. A szerkezet szerencsére nem gyulladt meg, csak felizzott. A ruzsai önkéntes tűzoltók hűtötték vissza.

Nem csak a villámlások, a sok eső is gondot okozott. Csak Szegeden öt helyen (Kisteleki Ede, a Sólyom, az Ősz és a Hont Ferenc utcában, valamint a Petőfi Sándor sugárúton) kellett útra dőlt fák és leszakadt ágak miatt intézkedniük a tűzoltóknak, de érkezett hasonló esetről bejelentés Makóról (a Makovecz térről) és Vásárhelyről (a Csík és a Kaszap utcából) is a műveletirányítási központba.

Az időjárástól függetlenül egy tűzeset, illetve egy autóbaleset is történt.

Délben, Szegeden, egy Zöldfa utcai, második emeleti lakásban, egy idős nő a tűzhelyen felejtette az ebédet, ami lángra kapott. A tűzoltók kiérkezéséig az ott lakóknak sikerült eloltaniuk a tüzet. Személyi sérülés, komolyabb anyagi kár nem történt.

Este hatkor pedig, az 5512-es úton egy kamion tolatás közben árokba tolta pótkocsiját. A szegedi egység – teljes rendőri útzár mellett – a pótkocsit kivontatta az árokból. A balesetben sem a sofőr, sem a kamion nem sérült, így a mentés után biztonságosan folytathatta az útját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik