Szórakozás

Lakástűz és villámcsapás

Dolgos napja volt a megye tűzoltóinak.

Mozgalmas napon vannak túl a megyei tűzoltók. Molnár Krisztina, a Csongrád megyei katasztrófavédelem szóvivője hét riasztásról számolt be az elmúlt huszonnégy órából.

Vásárhelyről kapták az első hívást, reggel kilenckor. Az egyik Hódtó utcai ötemeletes egyik lakásának erkélyén meglazult a balkon üvege. A tűzoltók szedték ki a járókelőkre veszélyes üveglapot.

Valamivel egy óra előtt Csongrádról kértek segítséget. A Zöldfa és a Madách utca sarkán száraz fű égett. Hasonló esethez hívták őket délután háromkor, csak akkor a Nefelejcs utcából. Mindkét tüzet sikerült időben megfékezni.

Az utóbbival szinte egy időben egy kisteleki tanya elől érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez, miszerint felborult egy körbálákat szállító pótkocsi. A szalmabálák – eddig tisztázatlan okból – meg is gyulladtak. A tűz a közeli olajfákra is átterjedt. A szegedi parancsnokság két egységet küldött a helyszínre, de az oltást a balástyai önkéntesek is segítették. Személyi sérülés nem történt. Az anyagi kár körülbelül félmillió forint.

Keddre virradóra három lakástűznél kellett beavatkozniuk a megye tűzoltóinak. Fél négy körül egy kisebb nyaraló tetőszerkezete gyulladt ki (a helyi önkéntesek fékezték meg a lángokat), egy órával később egy hódmezővásárhelyi ház épület teteje kezdett izzani, abba ugyanis villám csapott. A vásárhelyi lánglovagok hűtötték vissza a szerkezetet. Negyed hétkor egy szegvári tanya egyik szobájában csaptak fel a lángok. A tűz a tetőre is átterjedt. Két szentesi egység oltotta el a tüzet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik