Szórakozás

Mozgalmas három napja volt a megye tűzoltóinak

Egy balesethez, illetve közel egy tucat tűzesethez riasztották a hétvégén a csongrádi katasztrófavédelmiseket.

Egy balesetről és kilenc tűzesetről számolt be az elmúlt három napból Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Pénteken reggel fél hétkor Szegeden, a Temesvári körút és a Balfasor sarkán kigyulladt egy autó motortere. A sofőr még tűzoltók helyszínre érte előtt eloltotta a tüzet, így nekik már csak vissza kellett hűteniük a felhevült járművet.

Délelőtt tizenegy óra körül futott be a megyeszékhely tűzoltóihoz a második hívás. A Baumax áruház mögött, egy közel 200 négyzetméteres területen avar égett. A tüzet elektromos zárlat okozta. Egy ott futó légvezetékre szakadt rá egy ág. A tűzben senki sem sérült meg.

Negyven perccel később egy ruzsai tanyán égett a száraz aljnövényzet. Itt a helyi önkéntes tűzoltók fékezték meg a lángokat.

Forrás: Vásárhely24

Péntek délután fél négykor egy közlekedési balesethez riasztották a katasztrófavédelem ügyeletes egységeit. Hódmezővásárhelyen, a Csomorkányi úton egy Suzuki egy fának csapódott. Utasa – egy 44 éves hódmezővásárhelyi férfi – a roncsok közé szorult. A vásárhelyi tűzoltóknak kellett kivágniuk az autóból. A férfit súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

Délután ötkor már a makói ügyeleteseknek volt dolga. Csanádpalota mellett kellett, szintén avartüzet oltaniuk. A lángok egy közeli gabonatáblát is veszélyeztettek, de sikerült még időben megfékezni a tüzet, így nagyobb kár nem keletkezett.

Szombaton délután fél háromkor a szegedi egységhez futott be segélyhívás. A Töltés utcában, egy melléképületben meggyulladt az ott tárolt tűzifa. A lángok, a házrész tetejét is megrongálták.

Vasárnap délben Csongrádról érkezett jelzés a műveletirányításra. A Tábornok dűlőben öt hektáron égett az avar. A tűzhöz a csongrádi egységen kívül a szentesi és a hódmezővásárhelyi tűzoltókat is riasztották, illetve a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat is a helyszínen volt. Az eloltását az egyre erősödő szél nehezítette, így a nagy kiterjedésű avartüzet délután fél háromra sikerült elfojtani.

Délután, fél kettőkor a szegedi, Marostői utca végén lángolt száraz fű és aljnövényzet egy körülbelül 800 négyzetméteres területen. Az oltásban a szegedi egység vett részt.

Hasonló tűzesetről érkezett bejelentés a makói tűzoltókhoz. Magyarcsanádon, a Szántó Kovács János utcában ezer négyzetméteren pusztítottak a lángok. Itt is sikerült rövid időn belül eloltani a tüzet.

Este fél hatkor szálltak ki utoljára helyszínre a megyei tűzoltók. A szegedi egység kapta a feladatot. Az Alkotmány utca végén bozótos égett. Személyi sérülés történt, anyagi kár nem keletkezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik